'bili tići' sredili 'građane

[FOTO] Oglasili su se junaci veličanstvene pobjede Hajduka: Još nismo svjesni kakav je ovo uspjeh...

28.02.2023 u 17:08

Bionic
Reading

Juniori Hajduka izborili su plasman u četvrtfinale nogometne Lige prvaka nakon što su na Poljudu pobijedili Manchester City 2:1. Hajduk je poveo u 24. minuti golom Roke Brajkovića, na 2:0 je povisio Mate Antunović u 33. minuti, a u posljednjoj minuti prvog dijela za City je zabio Oscar Bobb

Nakon pobjede juniori Hajduka zasluženo su slavili s brojnim navijačima na Poljudu. Euforija na tribinama, ali i na terenu, ovo je povijesni uspjeh 'bilih tića'.

'Osjećaj je fenomenalan. Ogroman uspjeh za cijelu Akademiju, za Hajduk. Ovo je jedan veliki uspjeh kojeg sad možda nismo svjesni, ali bit ćemo', kazao je trener 'bilih tića' Marijan Budimir i dodao:

'Jako puno smo ih analizirali, znali smo da se s njima teško nadigravati. Snimili smo njihove mane, a igrači su naše ideje fenomenalno prenijeli na teren. U zadnjih pet minuta malo su nas ponijele emocije, ali uspjeli smo izdržati.'

Teško je Budimir kontrolirao emocije...

  • +43
Hajduk - Manchester City, 1/8 finala Lige prvaka mladih Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Trebat će nam neko vrijeme da shvatimo što smo napravili. Pohvalio bih rad cijele Akademije. Ja sam danas imao privilegiju voditi ovu momčad. Svaka čast igračima, kapa im do poda', zaključio je trener Hajdukovih juniora.

Mato Antunović zabio je gol za 2:0.

'Osjećaj je neopisiv, svi smo presretni. Ne znam što bih rekao ovako vruće glave. Za mene najteži protivnik dosad, ali znali smo gdje su njihove mane. Gol? To je nešto za napadača posebno, pogodi te adrenalin, pogodi te sve, ali najvažnije je da smo prošli dalje', kazao je napadač Hajduka koji će u četvrtfinalu gostovati kod boljeg iz susreta Borussije Dortmund i PSG-a.