TIĆ I ZEC ODLUČILI

Hajduk lako protiv Štimca, prošao i Šibenik

09.12.2009 u 17:39

Bionic
Reading

Posljednja tri dvoboja uzvrata četvrtine finala kupa spustila su zastor na hrvatsku nogometnu jesen. Varteks je prolaz osigurao već u prvom dvoboju, a nakon Dinama pridružio mu se i uvjerljivim pobjedama dalmatinski dvojac, Hajduk i Šibenik

HAJDUK – ZAGREB 4:1 (prva utakmica 0:0)
Strijelci: Tičinović (39, 53), Andrić (58), Ibričić (76) / Jurendić (69)

Splićani su polusezonu zatvorili pred tri tisuće gledatelja. Pitanje pobjednika bilo je sasvim otvoreno do pred kraj poluvremena, no u razdoblju od 20-ak minuta igre Hajduk je tri puta svladao Skendera i prolazom u polufinale kupa spasio sezonu.

Junak je bio dvostruki strijelac Mario Tičinović koji je oba gola zabio s 15 metara, prvi lobom, a drugi udarcem u suprotni kut. Točku na 'i' dalekometnim slobodnim udarcem stavio je kapetan Srđan Andrić, a jedini pogodak gostiju zabio je Jurendić nakon akcije s Piškorom i Parlovom.

Konačan rezultat je nakon lažnjaka i odmjerenog udarca s ruba kaznenog prostora postavio Senijad Ibričić, a isti igrač u sudačkoj je nadoknadi s bijele točke pogodio vratnicu.

ŠIBENIK – OSIJEK 4:0
(1:1)
Strijelci: Budiša (37), Zec (59p, 76), Dajić (90)

Od svih parova trenutna forma je u prvi plan izbacivala Šibenčane i Osječane. Pokazalo se da je kasni gol Šibenika na Gradskom vrtu bio odlučujući, Šubićevac nakon pobjede slavi najbolju polusezonu u povijesti kluba. U prednost ih je glavom doveo Budiša, a posao je, u svom možda posljednjem nastupu za Šibenik, dovršio Ermin Zec. Prvi gol postigao je s bijele točke, a drugi od stative. Kada je izišao dočekale su ga ovacije, hitrog Bugojanca Krešimirov grad će dugo pamtiti.

Poker u mreži Osječana zaokružio je u posljednjoj minuti Jusuf Dajić koji je zamijenio Zeca. Tijekom proljeća od njega će se puno očekivati.

VARTEKS – SLAVEN BELUPO 2:0
(4:1)
Strijelci: Golubar (60), Smrekar (70)

Varteks je golem dio posla obavio u Koprivnici, a svojim su navijačima za kraj polusezone priuštili još jednu pobjedu u susjedskom derbiju. Golovi odluke došli su u drugom poluvremenu, a mrežu gostiju načeo je Golubar nakon trka od 40 metara i točnog prizemnog udarca. Za 2:0 je zabio Smrekar nakon lijepog proigravanja kapetana Mumleka.

Ranije odigrano:
DINAMO – POMORAC 3:2 (2:0)