dobar posao na poljudu

Hajduk je definitivno prodao jednog od najvećih talenata, klupska blagajna bogatija je za čak tri milijuna eura

15.03.2022 u 10:11

Bionic
Reading

Mario Vušković (20) ovog je ljeta pod svaku cijenu želio napustiti Hajduk, a ponuda nije nedostajalo, a mladi je stoper na samom kraju prijelaznog roka odlučio prihvatiti ponudu njemačkog velikana, trenutno drugoligaša HSV-a

Prvi je dogovor između Hajduka, Marija Vuškovića (20) i HSV-a bio dvogodišnja posudba od koje su 'bili' trebali zaraditi oko 600.000 eura po sezoni, a u ugovoru je bila i klauzula o otkupu od 3,5 milijuna eura koji bi bio obavezan ako se HSV u sljedeće dvije sezone plasira u Bundesligu.

Sada je HSV odlučio aktivirati tu klauzulu i otkupiti Marija Vuškovića nakon samo pola godine. U Hamburgu su oduševljeni njegovim igrama, mladi se stoper ustalio u prvoj momčadi, odigrao je 17 utakmica (15 u prvenstvu i dvije u Kupu) te u potpunosti zadovoljio klupske čelnike.

Zato su se Hajduk i HSV jako brzo dogovorili, na Poljud je odmah stiglo oko tri milijuna eura, a prema ugovoru će Hajduk imati i određeni postotak od sljedećeg transfera. Vušković je s HSV-om potpisao do 2025. godine, a Hajduk će s ovom 'financijskom injekcijom' lekše prebroditi ova turbulentna vremena do kraja sezone.