mario strahonja presudio

[VIDEO] Sudački ekspert potvrdio da je Nenad Bjelica s pravom bio bijesan: Suđenje nije bilo dobro, Osijek je zakinut za penal...

14.03.2022 u 22:37

Bionic
Reading

Nenad Bjelica bio je strašno ljutit nakon nedjeljnog 0:0 remija njegovog Osijeka i Gorice. Na kraju utakmice sukobio se s glavnim sucem, nije bio zadovoljan kako je Ante Čuljak vodio susret, a sad je jasno da je trener Osijeka bio u pravu

'Suđenje nije bilo dobro. Problem je bio kriterij. Neke ruke su bile kažnjive, a neke ne. Bilo je osam žutih kartona prema igračima, a da ne spominjemo službene osobe', kazao je sudački ekspert Mario Strahonja u HRT-ovoj emisiji Stadion analizirajući posao suca Antu Čuljka koji je vodio utakmicu Osijeka i Gorice.

'Sudac Čuljak nije smirivao situacije na vrijeme i nije dobro dijelio žute kartone', nastavio je Strahonja te pojasnio prvu spornu situaciju iz utakmice. U 30. minuti suđen je penal za Goricu nakon što je Čeberko igrao rukom, a VAR je potvrdio odluku suca.

'Dobro dosuđeni kazneni udarac. Ruka je bila u neprirodnom položaju i bila je to dobra odluka suca. Tu nije bilo dileme. VAR se morao javiti, ali na kraju su ustanovili da je riječ o zaleđu. Veliki propust pomoćnog suca jer je bilo preočigledno da se radi o zaleđu, ali VAR je spasio situaciju', kazao je Strahonja i nastavio:

NK Osijek - NK Gorica 0:0, sažetak utakmice Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport

'Što se tiče kaznenog udarca za Osijek, to nikome nije jasno zašto nije dosuđeno. Ovo je velika greška suca. To je trebalo suditi', jasno je kazao Strahonja i tako samo potvrdio da je nezadovoljstvo Nenada Bjelice nakon utakmice bilo više nego opravdano. Jasno je to, ipak Bjelica ima malo više iskustva, igračkog i trenerskog, pa o nogometu i samoj igri zna puno više od suca koji je svoj 'autoritet' pokušao izgraditi žutim kartonima.

Naime, u 42. minuti Osječani su tražili penal jer je nakon ubačaja Kleinheislera lopta pogodila Keitu u ruku. VAR nije provjeravao ovu situaciju iako je bila gotovo identična situacija kao kod ruke Čeberka, gdje je dosuđen penal.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +15
NK Osijek - NK Gorica, HT Prva liga, 13.2.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Jasno je da se radi o kaznenom udarcu i ovo je preočita pogreška. Obrambeni igrač gleda napadača i on očekuje centaršut. Faktor blizine treba eliminirati. Obrambeni igrač preuzeo je rizik otvorenosti ruke, obujam tijela je maksimalno proširio, ruka je izvan normalne pozicije i kažnjiva je', ustvrdio je Strahonja.

Dojam je da će Ante Čuljak nakon ovakvih pogrešaka neko vrijeme biti 'na hlađenju'...