riječani nezadovoljni

Hajduk iz penala koji je Armadu doveo do ludila izvukao bod u derbiju na Rujevici

12.08.2018 u 23:02

Bionic
Reading

U posljednjem dvoboju 3. kola HT Prve lige nogometaši Rijeke i Hajduka odigrali su 1:1, a izjednačujući pogodak Splićana pao je iz penala kojeg punih pet minuta Caktaš nije mogao izvesti zbog divljanja Armade...

Jadranski derbi ove nedjelje protekao je u dominaciji Rijeke, ali na kraju je završio bez pobjednika. Kopićev Hajduk koji je malo toga napravio tijekom susreta dočekao je svoj trenutak u završnici, a dvoboj je obilježilo divljanje riječkih navijača i ubacivanje svega što im je došlo pod ruku na teren pa će bez sumnje biti još mnogo priče o kontroverznim trenucima s ovog susreta.

  • +3
HT Prva liga, 3. kolo: Rijeka - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Utakmica na Rujevici počela je oprezno, a Hajduk je u uvodnim minutama dobro stajao na terenu i ostavio dobar dojam, no nije na konkretan način bio u stanju ugroziti gol Sluge. U cijelom prvom poluvremenu niti jednom nije pucao po golu.

Rijeka je pak po prvi put zaprijetila u 19. minuti kada je Kvržić proigrao Puljića koji je bio na povratnoj lopti i pucao, a njegov udarac od bloka je umalo prevario Posavca i završio u mreži. U 34. minuti zaiskrilo je između Ivanovskog i Čanađije koji su u duelu udarili jedan drugog rukom u lice, a kad je sudac Pajač za taj duel dao slobodan udarac Hajduku u opasnoj zoni, Matjaž Kek i njegovi pomoćnici su poludjeli. No, umjesto da puca po golu, Juranović je loptu poslao u gol aut i cijela Rujevica mu je zapljeskala. 'Fair play' potez kakvih nismo mnogo vidjeli na domaćim travnjacima.

Domaća momčad do odmora je nastavila napadati, a pogodak je mogao postići Heber u 40. minuti kad ga je proigrao Kvržić no u ključnom trenutku mu je pobjegla lopta, da bi četiri minute kasnije izgledalo kao da je udarac Puljića s ruba kaznenog prostora završio u mreži, ali zapravo je lopta odsjela blizu vratnice, s vanjske strane.

Rijeka - Hajduk 1:1 (3. kolo 2018./19., 12.8.), sažetak Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Alexander Gorgon također je bio opasan po gol Hajduka, ali Posavec ga je dvaput sjajno pročitao: jednom u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, drugi put u 47. minuti na otvaranju nastavka susreta.

Stanko Jurić u 57. minuti uputio je prvi jalovi udarac prema golu Sluge, ali nije to bila najava bolje igre Hajduka. Puljić je minutu kasnije zapucao odličnu priliku, ali u 62. minuti napokon je došao na svoje. Nakon što je Acosty izbio pred Posavca, prešao ga i pucao u blok, u nastavku akcije Jakov Puljić našao se u još boljoj poziciji i silovito zabio za vodstvo Rijeke.

Rijeka - Hajduk 1:0 (Puljić 62) Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Hajduk ni nakon primljenog pogotka nije izgledao impresivno, ali jedna akcija sve je promijenila. U 82 minuti Said je pao u duelu sa Župarićem u kaznenom prostoru, a Pajač je pokazao na bijelu točku. Punih pet minuta Armada bacanjem svega što je njezinim pripadnicima došlo pod ruku nije dopuštala da Caktaš izvede udarac s bijele točke, ali to ga nije smelo i nakon svih pritisaka rutinski je poslao loptu u mrežu.

Rijeka - Hajduk (Caktaš 87) Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Iako se igralo čak sedam minuta sudačke nadoknade rezultat se više nije mijenjao pa su bodovi na Rujevici podijeljeni, što znači da je Rijeka prepustila vodeće mjesto Osijeku, a Hajduk je i dalje u donjem domu ljestvice, bez pobjede u tri utakmice...

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

HT Prva liga, 3. kolo:

Rijeka - Hajduk 1:1 (Puljić 62, Caktaš 87)

Hrvatska 1. liga

Osijek-Istra 19613:0
Rijeka-Hajduk1:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Osijek33009
2.Rijeka32107
3.Lokomotiva32107
4.Dinamo Zagreb32107
5.Inter Zaprešić31023
6.Slaven Belupo30212
7.Hajduk30212
8.Rudeš30121
9.Gorica30121
10.Istra 196130121

Sljedeće utakmice

17.8.Dinamo Zagreb-Osijek
18.8.Istra 1961-Lokomotiva
19.8.Rudeš-Rijeka
19.8.Hajduk-Gorica
25.8.Gorica-Rudeš