VELIKAN O VELIKOJ KARIJERI

Gudelj promovirao autobiografsku knjigu 'Hajdučka priča'

11.12.2010 u 17:48

Bionic
Reading

Hajdukov legendarni igrač Ivan Gudelj promovirao je u subotu autobiografsku knjigu 'Hajdučka priča' koju je napisao novinar Sport Plusa Blaž Duplančić

U prepunom foajeu splitskog HNK među brojnim uzvanicima isticali su se legendarni igrači 'bijelih' poput Šurjaka, Sliškovića, braće Vujović, Krstičevića, Čelića, Vilson Džonija i drugih koji su došli vidjeti svog nekadašnjeg suigrača i uveličati promociju njegove knjige, čiji bi sadržaj bez problema mogao doživjeti i svoju ekranizaciju.

Ivan Gudelj je u 26. godini bio jedan od najbolji igrača Europe i čekalo se da navrši 28 godina kako bi mogao u inozemstvo. Za njega su se interesirali brojni veliki klubovi, a na stolu je imao predugovor madridskog Reala visok u to vrijeme nevjerojatnih milijun njemačkih maraka.

No sve je pošlo po zlu kada je Gudelju 1986. godine dijagnosticiran hepatitis zbog čega je morao u prijevremenu mirovinu a zatim se posvetio trenerskoj karijeri. Gudelj danas radi kao izbornik kadetske reprezentacije Hrvatske i odgojio je brojne igrače koji danas nose dres seniorske reprezentacije.

'Moja igračka karijera je nesretno završila, ali nije završila nogometna. Još uvijek aktivno živim nogomet, najveće mi je zadovoljstvo što sam svoje znanje prenio na mnoge generacije mladih, danas afirmiranih igrača. Isto tako, iako do kraja nisam dosanjao sve svoje snove, dosanjao sam barem da zaigram sa svojim idolima Šurjakom, Jerkovićem i da sam, zajedno sa Sliškovićem, braćom Vujović i ostalima bio dio jedne lijepe Hajdukove europske priče'.