A NIJEMAC ZADOVOLJAN

Guardiola suca Starka ocijenio skandaloznim

29.04.2009 u 16:29

Bionic
Reading

Njemački nogometni sudac Wolfgang Stark (39) koji je sudio prvu polufinalnu utakmicu Lige prvaka između Barcelone i Chelsea odbacio je optužbe iz španjolske momčadi da je loše sudio

'Bila je to utakmica u kojoj se u pojedinim trenucima igralo vrlo čvrsto, no to je sasvim normalno', kazao je Stark dodavši kako tijekom utakmice nije bilo grubih prekršaja. Jedan od najuglednijih njemačkih sudaca osvrnuo se i na trenutak kada je po mišljenju Barcelonina trenera Pepe Guardiole trebao isključiti veznjaka 'bluesa', Michaela Ballacka.

'Bio je to normalan prekršaj kakvih je bilo mnogo. To nije bio prekršaj za žuti karton', dodao je Stark za njemačku novinski agenciju DPA.

Bilo je mnogo prigovora i na žuti karton Carlesu Puyolu zbog čega će stoper Barcelone propustiti uzvrat u Londonu.

'Žao mi je što Puyol neće igrati, međutim on je trebao biti oprezniji, a ne ja', zaključio je Stark.

Barcelonin strateg je Starkovo suđenje nazvao skandaloznim. Najviše mu je zamjerio Ballackov prekršaj nad Iniestom, ali i činjenicu da je Barca tijekom utakmice načinila samo sedam, a Chelsea 20 prekršaja, no svaka je momčad dobila po dva žuta kartona.

'Njegova odluka kod Ballackova prekršaja je skandalozna. Iniesta je ulazio u kazneni prostor i imao je sjajnu priliku. Ballack je morao dobiti drugi žuti karton', bio je jasan Guardiola.