U ULOZI ZAŠTITNIKA

Guardiola se raspričao o doping skandalu

08.02.2012 u 12:49

Bionic
Reading

Nakon tenisča Rafaela Nadala u obranu zbog dopinga kažnenog biciklista Alberta Contadora stao je i trener Barcelone Pepe Guardiola i to na dan kada njegov klub igra na Camp Nouu uzvratnu polufinalnu utakmicu tamošnjeg Kupa kralja protiv Valencije

Na dan utakmice je Barcelonin trener Josep Guardiola obavio konferenciju za novinare, no umjesto o taktici, momčadi koja će istrčati i sličnim nogometnim aktualnostima, Guardiola je najviše vremena proveo pričajući o Albertu Contadoru, kažnjenom španjolskom biciklistu, kojem je izrečena dovogodišnja suspenzija od sporta zbog dopinga.

'On se mora nastaviti boriti za svoju nevinost do kraja svijeta,' rekao je Guardiola, koji se također u svojoj karijeri morao boriti za svoju nevinost u vrtlogu dopinga. Naime, dok je igrao u talijanskoj Seriji A, branio se od napada i dokazao svoju nevinost.

Dok je igrao u Bresciji, tijekom 2011. godine, Pep je kažnjen sa četiri mjeseca neigranja zbog navodnog korištenja nandrolona. Tek šest godina kasnije je Pep došao do zadovoljštine, odnosno, konačne presude da je krivo optužen.

'Contador je cijeloj javnosti rekao da je nevin. Ja mu potpuno vjerujem. I ako je tako, on mora usmjeriti svu svoju snagu na vlastitu obranu. Bit će mu teže nego na sportskom polju, jer je ta borba mnogo teža. On mora razuvjeriti sve one koji trenutačno sumnjaju u njega ili su ga već uokvirili kao krivca. Želim mu sve najbolje, jer jedna karijera, koja je bila itekako uspješna, okaljana je, a to je sramotno ako je nevin.'