SVIMA JASNO

Guardiola 'potjerao' Mandžukića; samo je pitanje - kamo

27.01.2014 u 12:30

Bionic
Reading

U novom tiskanom izdanju uglednog njemačkog dvotjednik Kickera stoji tekst o hrvatskom nogometnom reprezentativcu Mariju Mandžukiću i njegovom narušenom odnosu s trenerom Pepom Guardiolom

U petak je Guardiola izostavio Mandžukića iz kadra za bundesligaško gostovanje kod Borussije Mönchengladbach zbog disciplinskih razloga i navodnog nedovoljnog zalaganja na treninzima. Iako će Mandžukić vrlo vjerojatno biti vraćen u momčad za utakmicu u srijedu protiv Stuttgarta, Kicker navodi kako bi kazna koju je dobio mogla biti 'početak kraja'.

Isto se tako navodi kako se on i trener Guardiola nisu najbolje složili od samog početka kada je španjolski trener preuzeo minhenski klub.

'Uskoro je Mandžukić shvatio da bi Guardiola radije igrao bez pravog napadača', stoji u tekstu. Pridoda li se svemu dolazak u Bayern Roberta Lewandowskog sljedećeg ljeta, koji će biti izravna konkurencija Mandžukiću, sve je izglednije da su za hrvatskog napadača u Münchenu dani odbrojani.

Interesa za njegovim dovođenjem ne manjka. Napadača koji je za Bayern u 66 utakmica postigao 35 golova u svojim redovima žele Chelsea, Juventus, Real Madrid, Borussia Dortmund, Zenit, a navodno i Arsenal.

U međuvremenu se oglasio i Bayernov predsjednik Uli Hoeneß, koji je rekao da im je Mandžukić neophodan, ali ove sezone.

'Čuo sam da Mario nije dobro trenirao. Nadam se da će se to promijeniti u narednih nekoliko tjedana. Mandžukić nam je ove sezone jako potreban. Imamo veliki broj važnih utakmica i bilo bi loše po nas da tom periodu pristupimo bez Mandžukića na raspolaganju', rekao je Hoeneß.

Aktualni ugovor Mandžukića za Bayern veže do ljeta 2016. godine.