Na press konferenciji

Guardiola izazvao pomutnju zbog sata na ruci od milijun i pol eura; evo detalja zašto toliko košta i tko ga je prvi nosio

23.10.2019 u 14:15

Bionic
Reading

Pep Guardiola izazvao je pravu pomutnju među kolekcionarima skupocjenih ručnih satova jer se na konferenciji za medije pojavio sa satom vrijednim između milijun i milijun i pol eura

Osim uvjerljive pobjede 5:1 Manchester Cityja nad Atalantom u trećem kolu Lige prvaka, što je bilo očekivano, tema dana nakon utakmice postao je skupocjeni ručni sat na ruci 48-godišnjeg Pepa Guardiole.

Vijest se ekspresno proširila medijima i društvenim mrežama jer je Pep na ruci imao model 'RM 27-01 Rafael Nadal' proizveden u svega 50 primjeraka.

Poznato je kako ga ima primjerice svjetski poznati glazbenik i milijarder Jay Z, a navodno mu se cijena od kada je 2013. izašla narasla s milijuna na milijun i pol eura. Sat teži svega 13 grama bez remena (s remenom 19 grama), a izrađen je od titanija. Slovi kao najlakši mehanički sat na svijetu i to ga čini posebnim.

No, poznato je kako je Guardiola veliki šminker i slovi za najbolje odjevenog trenera na svijetu, a uz to voli luksuz pa je tako izjavio kako se on i obitelj voze samo svojim privatnim avionom.

Naravno, Guardiola si sve to može priuštiti jer od kada je postao trener zarađuje deset puta više nego u najboljim igračkim danima. Trenutačno mu je godišnja plaća oko 18 milijuna eura neto pa je nešto manje od 10% godišnje zarade odlučio dati za skupocjeni sat. Koliko je Pep platio sat nije poznato, ali se zna kako je taj model sata 'RM 27-01 Rafael Nadal' proizveden u svega 50 primjeraka po cijeni od 800.000 eura.

Sat je naravno proslavio legendarni španjolski tenisač Rafael Nadal koji sve mečeve igra sa satom na ruci i koji je prvi ponosni vlasnik ovog skupocjenog ručnog sata. Nakon što je proslavio model 'RM 27-01 Rafael Nadal' trenutačno igra sa satom treće generacije naziva 'RN 27-03.'