DUHOVITI TRENER

Grobari najavili dolazak u Zadar, policija na nogama!

18.12.2012 u 10:49

Bionic
Reading

Partizan u Zadru gostuje u srijedu u sklopu 14. kola ABA lige, a kako je prvi susret obilježio incident u kojem su igrači Zadra bili izloženi divljačkom napadu s tribina odakle su na njih bacani tvrdi predmeti poduzimaju se mjere koje bi trebale spriječiti sličan scenarij u Zadru

'Navijači Partizana izrazili su želju za dolaskom na utakmicu', izvijestio je medije sportski direktor KK Zadar Branko Skroče koji je već imao dva sastanka s policijom, čelnim ljudima kluba i SC Višnjik na kojima su dogovarane mjere sigurnosti za ovaj visokorizični sportski događaj.

'Pozivam Zadrane da dođu u što većem broju i da nas bodre sportski. Kovanice, upaljače i pirotehnička sredstva neka ostave kod kuće, jer jednostavno neće moći ući u dvoranu', poručio je Skroče.

Trener Ante Nazor istovremeno dijelu te publike šalje nešto drukčije signale. Splitski stručnjak na klupi Zadra sve učestalije dopušta da mu taština nadvlada razum i zasjeni kvalitetan rad. Tako je slavlje na Gripama kod Splita uveličao izjavom:

'Mislim da smo napravili dosta više nego što su javnost i pojedinci očekivali. Dosta su nas degradirali kao momčad i to me strašno boli.' U ovim riječima ne bi bilo ništa sporno da dva tjedna ranije, nakon poraza Zadra od MZT-a na Višnjiku, Nazor nije osobno degradirao 'svoje igrače na koje je ponosan' rekavši kako su bahati i neodgojeni.

Uoči susreta s Partizanom, Nazor je, opet ničim izazvan, na novinarski upit o novopridošlom Amerikancu Jordanu Burgasonu kojeg nije vodio u Split uz obrazloženje kako je u pitanju igrač koji je na probi i koji se mora nametnuti nepromišljeno rekao:

'On je zgodan dečko. Mislim da je i ženski dio populacije to prepoznao. Nadam se da će posjetit dvoranu u što većem broju.' Trener Zadra narugao se kako će Burgason najvjerojatnije biti u sastavu 'makar da razbije frustracije publike koja na momčad ne gleda blagonaklono'.

Ovom je izjavom dao naslutiti kako kuloarske priče o nestašnom momku Burgasonu koji se po zadarskim noćnim klubovima voli igrati Sammira do ranih jutarnjih sati, drže vodu i kako je pravi razlog njegova izostanka s liste putnika za Split razuzdani stil života zbog kojeg je navodno preskočio trening. Istovremeno Nazor je pokazao nezrelost u komunikaciji s predstavnicima medija kojima također voli dijeliti packe zbog objavljenih tekstova i postavljenih pitanja. Šteta, jer u pitanju je kvalitetan trener koji cijeloga sebe daje u posao kojim se bavi.

Prije tri godine, Partizan je u Zadru doživio malu neugodnost u krcatom Višnjiku, ali ništa manje od Zadra u Beogradu. Pitanje je - je li došlo vrijeme za službeno gostovanje 'Grobara' u Zadru, gradu koji je u domovinskom ratu podnio veliku žrtvu.