DOLAZI NAGLIĆ?

Gripe napustili svi Amerikanci, slobodan je i Mavra, a klub se rastao i sa Subotićem

11.06.2023 u 12:58

Bionic
Reading

Ugovori sa KK Split istekli su Amerikancima Shannonu Shorteru, Tyrellu Nelsonu i Lewisu Sullivanu te Zadraninu Dominiku Mavri.

'Svaki je na svoj način ostavio pečat igranja za naš klub, Shorter je na Gripama proveo skoro dvije pune sezone i ostat će u sjećanju kao izniman profesionalac, a koliko je bio obožavan svjedoči i stotinjak djece, koji su na kraju sezone odradili trening pod njegovim nadzorom', javlja KK Split.

Shorter je dobio nagradu za najboljeg igrača HT Premijer lige po izboru kapetana, bio je jedan od najboljih igrača ABA lige u svim segmentima.

'Hvala Splite. Stvarno sam uživao u ove dvije sezone. Žao mi je što nismo osvojiti titulu prvaka, ali napredovali smo iz sezone u sezonu. Iznimno poštujem ljubav koju su mi navijači pružili, nikada neću zaboraviti trenutke na Gripama', rekao je Shorter na odlasku.

Nelson je oduševio svojom jednostavnošću, borbom za svaku loptu, svaki skok...

'Na kraju je to bila dobra sezone, sa sjajnim navijačima. Nismo završili kako smo planirali, žalim za titulom, ali definitivno je sve ovo u Splitu za mene bilo nezaboravno', kazao je Nelson. 

Lewis Sullivan ostavio je najbolji mogući dojam, obožavan je među navijačima, obožavan je u klubu.

'Hvala navijačima, suigračima, stručnom osoblju, cijelom klubu, bila je ovo nevjerojatna godina. Vi ste me naučili o bratstvu i tome da budemo tu jedni za druge, također ste riskirali sa mnom kada drugi nisu htjeli. Bio sam kod kuće mjesecima prije nego što sam dobio telefonski poziv da dođem i igram za vas, zaista sam zahvalan na tome. Hvala vam na svemu i do sljedećeg puta', rekao je Sullivan na odlasku s Gripa,

Podsjetimo ugovor je istekao i treneru Srđanu Subotiću, a kao moguća zamjena spominje se bivši igrač legendarne Jugoplastike Aramis Naglić