suze na klupi

Što taj Zadar radi ljudima! Pogledajte kako su emocije slomile zadarskog Makedonca

05.06.2023 u 14:27

Bionic
Reading

Adem Mekić je u KK Zadar stigao sredinom ožujka kao svojevrsna zamjena za Antonija Jordana, jedinog igrača koji je nakon završnice Kupa Krešimir Ćosić napustio Višnjik i potražio sreću u inozemstvu, preciznije drugoj francuskoj ligi.

Danijel Jusup je ostao bez pouzdanog šutera koji je podigao razinu svoje igre, posebno u napadačkom dijelu, klub je zbog blokade gradskog proračuna bio u bezizlaznoj situaciji, ali izlaz se ipak pronašao. Jusup je u nemogućim uvjetima zadržao fokus svojih igrača na igri, a Mekića brzo adaptirao u momčad i svoju filozofiju igre.

Ovaj 27-godišnak rođen u Sjevernoj Makedoniji ima srce lava, emociju, košarkaški gen i ono nešto u igri. Proslavljao je s tribina svaki koš svojih suigrača na utakmicama ABA lige na kojima nije imao pravo nastup, a u igri pokazao neviđenu emociju. Njegove proslave koševa, vlastitih i onih koje bi zabili suigrači nisu bila glumatanja. Čista emocija koja je eruptirala kada je uz ovacije publike napuštao igru u trećoj utakmici finala doigravanja protiv Splita.

  • +30
KK Zadar, proslava naslova prvaka, 4.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Jusup je svakom svom igraču omogućio da dobije svoju minutu pozornosti prepune dvorane Krešimir Ćosić, usudili bi se reći da je bilo deset tisuća gledatelja. Mekića su emocije slomile i zaplakao je od sreće. Klupski fizioterapeut Marko Štrbac ga je tješio, a Adem je teško uspijevao zadržati nalet emocija.

'Emocije su izvan granice, emocije su do neba. Znao sam gdje dolazim i što nas čeka ako osvojimo naslov prvaka. Vjerovao sam u ekipu i trenera. Ovim putem se zahvaljujem svima u KK Zadar, prije svega igračima i trenerima koji su me dočekali kao da sam s njima tu već godinama. Ovdje sam uživao dva i pol mjeseca, ali baš uživao. Naslov mi puno znači jer sam krenuo stopama Todora Gečevskog. Ne mogu opisati koliko mi znači ovaj trofej. Presretan sam i uživam u svakoj sekundi slavlja. Iskreno bi volio da svaki sportaš na svijetu doživi ovo što sam ja doživio danas. Nema novca na svijetu koji ovo može zamijeniti. Emotivan sam igrač i uvijek igram pred punom dvoranom. Nije bilo straha ni treme, već vjetar u leđa. Mi smo ratnička ekipa predvođena Lukom Božićem. Dečko je fenomenalan, a mi svi ostali smo se podredili ekipi. Trener nas je posložio perfektno, svi smo imali slobodu u napadu, ali se znalo što moramo odraditi u obrani. Meni se i večeras i u obje splitske utakmice otvorilo, to sam iskoristio, ja sam najmanje x faktor, svi smo jednako važni. Pobijediti ekipu poput Splita 3-0 dokazuje da smo bili gladni naslova i iskreno ću vam reći bio sam siguran da ćemo osvojiti', rekao je Mekić nakon utakmice dok se iz zadarske svlačionice orila pjesma.

  • +38
Zadar slavi svoje heroje - doček košarkaša KK Zadar na Narodnom trgu, 4.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Jedan poseban igrač i čovjek koji se karakterom uklopio u Zadar kao da je u njemu odrastao, na Bilom Brigu ili Voštarnici, primjerice.

Bio je član ekipe MZT-a koja je izborila ulazak u AdmiralBet ABA ligu, a u klubu iz Skopja zadržao se do siječnja ove godine. U svoju profesionalnu karijeru krenuo je preko Vardara iz Skopja nakon čega je otišao u MZT, u periodu od četiri sezone igrao je u MZT-u nakon čega slijede Kumanovo, Ohrid pa Pelister te ponovno MZT. I onda je stigla kruna karijere. Zadar, naslov prvaka i heroj Grada košarke. Jedan od njih!