DODATNI MOTIV

Grčki mediji: Hrvati stimuliraju Gruzijce

10.10.2011 u 08:15

Bionic
Reading

Bliži se dan odluke i konačni rasplet u kvalifikacijskoj skupini F. Grčki mediji zato donose priču prema kojoj će Hrvatska stimulirati Gruziju kako bi pobijedila njihovu reprezentaciju

Prije posljednjeg kola sve je jasno. Ako Hrvatska sigurno želi izravno na Euro, na Kantridi mora pasti Latvija, ali i u Tbilisiju Grčka. Gruzija igra samo za sebe, rezultatski joj bodovi ne mogu ništa pomoći, nego samo donijeti prestiž. No, očito je HNS pronašao način kako dodatno motivirati družinu koju vodi Temuri Ketsbaija.

Naime, grčko novinstvo počelo je pisati da će Hrvati novčano stimulirati Gruzijce u slučaju pobjede. Navodno su koferi novca spremni.

Iako na takav način motivacije UEFA ne gleda blagonaklono, to uopće nije nezakonito. Dozvoljeno je stimulirati neku momčad da s još većim žarom traži pobjedu, ali je, naravno, zabranjeno od nekoga tražiti da namjerno izgubi.

U prošlosti se je i Hrvatska suočila s dodatnim bonusom. I to ne tako davno. Tada su Rusi obećavali 'kockastima' brda i doline ako na Wembleyju svladaju Englesku. To se i dogodilo, a Rusija je zahvaljujući Hrvatima otputovala na Euro 2008. Koliko je čega od Rusa sjelo na bankovni račun HNS-a ili igrača, ostalo je tajna.