vratija se šime!

Govorili su da će se oporavljati četiri mjeseca, a on je već sada spreman; ovo su fantastične vijesti za hrvatsku reprezentaciju i Atletico

08.12.2020 u 15:38

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativni branič Šime Vrsaljko (28) oporavio se od operacije koljena pa ga je trener Atletico Madrida Diego Simeone uvrstio na popis igrača za sutrašnju utakmicu u gostima kod Red Bull Salzburga u 6. kolu Lige prvaka

Šime Vrsaljko je u ponedjeljak trenirao zajedno sa suigračima. Vodeća momčad španjolskog prvenstva u srijedu gostuje u Salzburgu u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka i dovoljan joj je remi za prolazak u nokaut fazu.

Prema najavama, Vrsaljko bi trebao biti na klupi za pričuve, jer je na 'njegovoj' poziciji desnog braniča trenutno engleski reprezentativac Kieran Trippier. Na popisu 21 nogometaša 'rojiblancosa' nalazi se i hrvatski rezervni vratar Ivo Grbić, koji još uvijek čeka na debi za Atletico.

Vrsaljko je posljednji nastup za Atletico imao još 11. ožujka protiv Liverpoola u Ligi prvaka. Zbog operacije koljena nije igrao cijelu 2019. godinu, vratio se tek u siječnju 2020. I izdržao do svibnja kad su se pojavili novi problemi. I još jedna operacija, pa oporavak i povratak krajem kolovoza. No, ipak 'to nije bilo to', Šime je i dalje osjećao bolove, pa je početkom listopada još jednom morao 'pod nož'!

Iz Atletica su tada objavili kako je Vrsaljko podvrgnut 'korektivnom artroskopskom zahvatu na lijevom koljenu', što je rutinska intervencija u sklopu oporavka nakon takve ozljede. Prve su prognoze govorile kako će pauzirati barem četiri mjeseca, ali naš se reprezentativac čudesno brzo oporavio!

Pojasnio je Vrsaljko u čemu je u stvari bio problem i zašto je ponovno morao na operaciju.

'Ustanovljeno je da je to od izrasline koja je nastala nakon teške infekcije koju sam imao ljetos poslije prve artroskopije. Sve što se događalo je posljedica te infekcije koja je napravila kaos, srećom ne s najtežim posljedicama za moje koljeno. Liječnik je to odstranio i kazao da je usput pogledao operirano koljeno i ligamente i da je stanje izvanredno. Zato poručujem da se od prosinca vraćam u punoj snazi!' optimistično je tada zaključio Vrsaljko. I pogodio!

Sjajne su ovo vijesti i za hrvatskog izbornika Zlatka Dalića. Naime, zbog problema s koljenom Vrsaljko je zadnji puta igrao za Hrvatsku još u studenom 2018. godine, kada je morao napustiti travnjak u Londonu tijekom utakmice s Engleskom.

  • +5
Atletico Madrid - FC Bayern München; Liga prvaka; 1.12.2020. Izvor: EPA / Autor: Juanjo Martin

U veljači 2019. operirao je koljeno u Belgiji, a početkom ove godine se priključio Atleticu. U Madridu je 21. svibnja obavio također lakši operacijski zahvat kojim mu je odstranjen dio materijala nastalog operacijom u Belgiji. Premda je taj zahvat također trebao biti rutinski, oporavak se zakomplicirao pa Vrsaljko u lipnju i srpnju nije trenirao s momčadi, a u kolovozu je bio zaražen koronavirusom, pa je Atletico prošlu sezonu završio bez njega.

Nakon svega, Šime Vrsaljko je napokon zdrav, nakon desetak dana individualnog treniranja pod punim opterećenjem počeo je normalno vježbati sa suigračima i sada je opet u momčadi Atletica. Ovakvom raspletu sigurno se jako veseli i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, koji će tako za kvalifikacije za SP u ožujku, a potom i na Euru u lipnju, na raspolaganju imati igrača koji mu je bio jedan od aduta na SP-u u Rusiji, a nakon kojeg su i krenuli ti svi zdravstveni problemi...