ŠTIMČEVI IZABRANICI U TRENDU

Gotovo milijun Hrvata gledalo pobjedu 'kockastih'

17.10.2012 u 14:13

Bionic
Reading

Interes za hrvatsku nogometnu reprezentaciju nije bio velik samo u Gradskom vrtu koji je na utakmici između Hrvatske i Walesa bio ispunjen do posljednjeg mjesta, već i pred TV ekranima

Prijenos nogometne utakmice između Hrvatske i Walesa u utorak bio je najgledaniji sadržaj na svim nacionalnim televizijama kojeg je putem HRT-a pratilo 768.000 gledatelja odnosno njih 18,4 posto (AMR).

Drugo poluvrijeme u kojem je Eduardo zabio drugi gol Walesu i time definitivno odlučio ishod susreta bilo je još gledanije od prosjeka cijele utakmice te ga je gledalo 21,1 posto opće populacije, odnosno 877.000 ljudi.

Podaci o gledanosti pokazuju kako je 40 posto svih onih koji su u to vrijeme bili pred svojim malim ekranima pratilo susret Hrvatske i Walesa.

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon jučerašnjeg je susreta na stadionu Gradski vrt u Osijeku korak bliže odlasku na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a Hrvatska je televizija sredinom rujna već osigurala prava na prijenos SP-a koje će se igrati od 12. lipnja do 14. srpnja 2014. godine.