NIJE IŠLO

Gotovo je, razilazi se najbolji hrvatski par Mektić-Pavić: S vremenom dođe do zasićenja

14.07.2023 u 06:08

Bionic
Reading

Nagađanja oko sudbine najboljeg hrvatskog teniskog para svih vremena, Nikola Mektić - Mate Pavić, bila su izgrađena na dobrim temeljima

Naime, iako su i bili u utrci za završni Masters, s obzirom na to da drže 16. mjesto, i da im je svaki bod za ostvarenje tog cilja važan, Nikola i Mate su odlučili za nadolazeći ATP 500 turnir u Hamburgu nastupiti odvojeno. Mate Pavić se prijavio za nastup s Ivanom Dodigom, dok će Nikola Mektić zaigrati u paru s Nizozemcem Robinom Haaseom.

Mnogi su odmah shvatili kako je Matin i Nikolin poraz u osmini finala ovogodišnjeg Wimbledona od urugvajsko-češke kombinacije Behar - Pavlasek bio posljednji zajednički meč na ATP turnirima.

Nakon tog meča Nikola Mektić je o budućnosti para rekao:

'Ne znam, ne znam, vidjet ćemo... Sigurno ćemo se odmoriti tjedan dana pa ćemo vidjeti što ćemo'.

Njegovu izjavu možete pogledati OVDJE.

Po osvajanju Wimbeldona u paru s Ukrajinkom Ljudmilom Kičenok Mate Pavić je otklonio sve sumnje.

'Istina je. Došlo je do prekida suradnje. Nije nam najbolje započela sezona, jednostavno smo probali neke stvari drugačije raditi. Imali smo dosta i pehova. Što god smo napravili, a trudili smo se poboljšati stvari, nije išlo i odlučili smo se probati osvježiti, pronaći druge partnere. Možda je i to razlog. S vremenom dođe do zasićenja, koliko god dobra suradnja bila. Obostrano smo se dogovorili', rekao je Pavić te progovorio o budućnosti:

'Iskreno nemam plan. Malo ću mijenjnati partnere pa ćemo vidjeti. Možda u budućnosti opet zaigramo zajedno, zašto ne.'

Pojasnio je i situaciju s Dodigom.

'To je samo za Hamburg, a tjedan iza s Krajicekom. Potrefilo se da oni ta dva tjedna ne igraju zajedno. Ivan i ja nismo novi par', zaključio je Mate Pavić.

Matinu izjavu pogledajte OVDJE.

Kroz dvije i pol godine suradnje sjajni sportaši Nikola i Mate osvojili su Wimbledon 2021. godine te još 16 turnira, bili Olimpijski pobjednici u Tokiju, a 2021. bili su najbolji teniski par svijeta.