SP U RONJENJU NA DAH

Goran Čolak se okitio svjetskim zlatom

02.09.2011 u 11:38

Bionic
Reading

Hrvatski ronilac Goran Čolak osvojio je zlatnu medalju u disciplini dinamika na 6. Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah CMAS koje se održava na španjolskom otoku Tenerife, dok je Dajana Zoretić u ženskoj konkurenciji bila treća

Čolak, koji je član Ronilačkog kluba Geronimo u finalu je preronio 250.00 metara čime je izjednačio svoj svjetski rekord postavljen u svibnju ove godine na Otvorenom prvenstvu Hrvatske. Čolak je u kvalifikacija zauzeo osmo mjesto preronivši u jednom dahu 208.74 metara, no u finalu je ponovo briljirao.

Dajana Zoretić je u ženskoj konkurenciji osvojila treće mjesto s preronjenih 195,63 metara. Zlato je osvojila Talijanka Ilaria Bonin sa 202,03 metara.

Na SP-u nastupa 50-tak natjecatelja iz ukupno deset zemalja, a Hrvatsku predstavlja sedmeročlana reprezentacija u sastavu: Dajana Zoretić, Lidija Lijić Vulić, Goran Čolak, Božidar Petani, Bruno Šegvić, Josip Zekan i Tomislav Sviličić.

Prvenstvo se odvija u dvije ronilačke discipline - dinamika (bazenska disciplina u kojoj ronilac pokušava preroniti što veću udaljenost) i jump blue (morska disciplina u kojoj ronilac na dubini od 10m obilazi bridove horizontalnog kvadrata duljine 15m, a mjeri se ukupan prijeđeni put ronioca).