KUP KRALJA

Golijadom prekinuta nogometna bajka

08.02.2012 u 07:58

Bionic
Reading

Athletic Bilbao lakoćom se plasirao u finale španjolskog Kupa kralja pobijedivši i u drugom susretu trećeligaša Mirandes, ovog puta s 6-2

Nakon što su u prvoj utakmici s 2-1 u gostima bili bolji, nogometaši Bilbaa nadmoć su potvrdili i u uzvratnom susretu. Svega 22 minute bile su dovoljne da baskijska momčad stekne dovoljnu prednost te da ostatak susreta odradi u revijalnom tonu.

Muniain u 11., Susaeta u 14. i Aurtenetxe u 22. minuti bili su strijelci za Bilbao kojem su ujedno ta tri udarca prema vratima gostiju dotada bila i jedina upućena. S rezultatom 3-0 otišlo se na odmor, a onda se nakon 12 minuta igre u nastavku dogodilo nešto što se nije cijele sezone nije.

Athletic je primio prvi pogodak u španjolskom kupu na svom San Mames stadionu. Strijelac je bio Aitor Blanco, koji je četiri minute prije kraja susreta zabio i svoj drugi pogodak za smanjenje na 5-2.

No, prije toga Llorente je s dva pogotka u razmaku od četiri minute (71., 75.) povisio na 5-1, da bi u pretposljednjoj minuti utakmice Cesar Caneda slučajno skrenuo loptu u vlastitu mreži, te omogućio Bilbau da upiše najuvjerljiviju pobjedu od sezone.

Mogao je Mirandes na kraju smanjiti i na 6-3 ali je jedan udarac odsjeo na vratnici.

Baskijska momčad sada mirno čeka ishod utakmice u srijedu u kojoj, u drugom polufinalu Kupa kralja, Barcelona dočekuje Valenciju i brani 'prednost' od 1-1.

Španjolski Kup kralja, polufinale:
Athletic Bilbao - Mirandes 6-2 (Muniain 11, Susaeta 14, Aurtenetxe 22, Llorente 71, 75, Caneda 88-ag / Aitor Blanco 57, 86)

Athletic - Mirandes 6-2