MAKSIMIR - 17.30

Golijada protiv Malte za godinu bez poraza

17.11.2010 u 08:08

Bionic
Reading

U srijedu su na rasporedu tek dvije kvalifikacijske utakmice za Euro u Ukrajini i Poljskoj, a na teren će za bodove istrčati i hrvatska reprezentacija. Bilićeve izabranike u skupini F očekuje Malta

Hrvatska danas (17.30) igra svoju četvrtu kvalifikacijsku utakmicu, a s tri boda bi se vratila na čelno mjesto skupine. Protivnik je slabašna Malta, stari znalac iz prošlosti s kojim smo već bili dva puta u kvalifikacijama.

U Maksimiru su oba puta upisane pobjede (2:1, 3:0), ali je u La Valetti uz jedan trijumf (4:19, jednom bilo i neodlučeno (1:1). I baš zbog toga posljednjeg rezultata s autsajderima Bilić 'puše i na hladno'.

'Utakmice s takvim protivnicima su najopasnije. Nije se netko drugi opekao na njima, nego baš mi. No, razlika u kvaliteti je velika. Očekujem pravu utakmicu i glatku pobjedu. Dat ćemo sve od sebe', sukus je izjava hrvatskog izbornika koji može ući u povijest s ovom generacijom koja ima priliku da po prvi puta u jednoj godini ne izgubi nijednu utakmicu.

Ulaznice za Maltu su bile besplatne, pa treba očekivati dobro popunjene tribine što će biti još jedan poticaj za hrvatske nogometaše uz činjenicu da će se na ovoj utakmici obilježiti i 20. godišnjica susreta Hrvatske i SAD-a.

Što se tiče gostiju, oni se ne misle predati.

'Hrvatska je odlična. Ne vidim njezine slabosti. Hrvati su tehnički sjajno potkovani i jedina slabost će biti ako nas podcijene. No, dat ćemo svoj maksimum da pokušamo iznenaditi', najavio je strateg Maltežana John Buttigieg.

Bilić zbog kartona i ozljeda ne može računati na Olića, Vukojevića, Lobrena, Jelavića i Šimunića, pa će na maksimirski travnjak poslati sljedećih 11: Runje – Srna, Ćorluka, Schildenfeld, Pranjić – Dujmović – Petrić, Rakitić, Modrić, Kranjčar – Eduardo. Kod suparnika u početnoj formaciji mjesto će naći: Haber – Briffa, Grima, Caruana, Herrera – Schembri, Pace, Sciberras, Hutchinson, Bogdanović – Mifsud.

Zadnja pobjeda bila je protiv Izraela