NBA FINALE

Golden State opet održao lekciju LeBronu i društvu: Zato smo ovdje!

03.06.2016 u 14:00

Bionic
Reading

Golden State Warriorsi, aktualni prvaci NBA lige, slavili su u prvoj utakmici finalne serije protiv Cleveland Cavaliersa sa 104:89. U reprizi finala, kao i prošle godine, Warriorsi su poveli 1-0

Iako je utakmica završila sa 15 koševa razlike za Warriorse krajem treće četvrtine činilo se kako je sve otvoreno jer su košem LeBrona Jamesa poveli 68:67.

Tada, nakon što trener Warriorsa Steve Kerr razbio ploču za crtanje akcija (video pogledajte OVDJE), kreće serija od 15:0 koja se pokazala presudnom. U tim trenucima ključnu ulogu odigrali su Shaun Livingston i Andre Iguodala, igrači s klupe, a dva najbolja igrača Stephen Curry i Klay Thompson u tim su minutama – odmarali.

Ukupno su igrači Warriorsa s klupe ubacili 45 koševa, a s druge strane klupa Cavsa ubacila je svega 10 koševa. Ukratko, igrači Golden Statea opet su održali lekciju LeBronu i društvu.

Imali su Warriorsi u jednom trenutku posljednje četvrtine i 20 koševa prednosti, a nakon što su trice ubacili Irving i James točku na i tricama su stavili upravo Curry i Thompson.

'Ne osvajaju se titule bez svih igrača koji ulaskom s klupe u igru daju svoj doprinos. Zato smo ovdje', poručio je nakon utakmice dvostruki MVP Curry koji je iz igre šutirao 4-15 (trice 3-8).

'Promašio sam previše lopti i nikako nisam uspio uloviti pravi ritam. Međutim, dečki su bili sjajni. Ponosan sam kako smo odradili ovu utakmicu', dodao je Curry.

Najefikasniji igrač Warriorsa bio je Shaun Livingston sa 20 koševa, dok je Green dodao 15 uz 11 skokova i 7 asista. Barnes je dodao 13, Iguodala 12 koševa uz 7 skokova i 6 asista, a Curry svega 11 koševa. Sjajan je na početku utakmice bio australski Hrvat Andrew Bogut s 10 koševa... Thompson je ubacio 9koševa uz šut 4-12.

'Bila je ovo za nas neobična utakmica. Ne sjećam se kada su Steph i Klay imali toliko promašaja. Međutim, odigrali smo sjajnu obranu i to je presudilo. Ključ ove pobjede je bila naša obrana i dečki s klupe', kazao je trener Warriorsa Steve Kerr.

Kod Cavsa Kyrie Irving je ubacio 26 koševa (šut 7-22), LeBron James 23 uz devet asistencija i 12 sokova, dok je Kevin Love utakmicu završio sa 17 koševa i 13 skokova. Podbacio je J.R. Smith koji je za 36 minuta ubacio samo jednu tricu...

'Steph i Klay su naši najbolji igrači, no naša snaga je u zajedništvu. Netko je uvijek spreman povući', kazao je Livingston koji je u 14-godišnjoj NBA karijeri promijenio devet klubova, a sreću je ponašao tek u redovima Warriorsa.

'Nije važno što je Curry imao lošu večer. Uništila nas je njihova klupa. Njihovi igrač s klupe su zabili 45, a naši 10 koševa', kazao je James.

Sljedeća utakmica NBA finala igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak (02:00). Finalna serija se igra na četiri pobjede.