TKO JE ZA PIVO?

Gojo doveo Livaju u nezgodnu situaciju: Za Federera ni ne znam pije li...

13.09.2023 u 18:38

Bionic
Reading

Borna Gojo, 25-godišnji Splićanin, na dvoboju Davis Cupa protiv SAD-a ima uligu prvog reketa reprezentacije. Jer Čilić i Ćorić nisu se mogli odazvati pozivu. No, Gojo je u odličnoj formi, što je i potvrdio na US Openu, gdje je ispao od kasnijeg pobjednika, Novaka Đokovića

Jedan do četvorice Splićana vratio se kući s rezultatom i plasmanom karijere (ATP 77), ali i najizdašnijim čekom u životu od 284.000 dolara.

'Da, ali zbog poreza se odbilo 30 posto. Ali sad sam u plusu napokon iako da sam ranije pitao starog koliko sam mu dužan za sve moje teniske troškove koje je pokrivao, ne bih nikad vjerovao da ću ja ovo uspjeti', otkrio je Gojo u Hajdukovom podcastu pa se prsijetio okršaja protiv Đokovića na najvećem teniskom stadionu na svijetu.

'Bilo je zabavno, 25.000 gledatelja navijalo je za mene jer sam bio autsajder. Mogao sam dobiti drugi set, ali drago mi je da me Đoković nije razbio i da sam pokazao da se mogu nositi s njime. Nitko me ranije nije ozbiljno shvaćao, glava mi je bila svugdje i ovo je za mene velika stvar. Svi te vani gledaju kao Boga kad si među 100, a nas je šest iz iste ulice u Splitu (Put Firula) bilo u Top 100, četvorica u Top 10. Nisam prvi ni u ulici, ha, ha. Nadam se da ću do kraja godine uspjeti ući u Top 50, ali imam puno prostora na početku sljedeće godine jer sam valjda jedini u povijesti koji je zaboravio prijaviti Australian Open. Kako? Bio je nesporazum s menadžerom, ali je moja krivica'.

U mladosti se preselio u Zagreb zbog uvjeta, čak je jedno vrijeme živio i u Osijeku zbog trenera. A Osijek, Rijeka, Koprivnica, Zaprešić, neki su od gradova koje je Gojo posjetio zbog Hajduka, ali je posebna priča iz Zaprešića.

'Zaboravio sam osobnu iskaznicu i nisam mogao na stadion. Rekao sam zaštitaru da 'gugla' moje ime, da igram tenis. Već sam imao igrački profil na kojemu se sve može vidjeti. I pustili su me na utakmicu', raspričao se o Hajduku.

  • +14
Tenis; Davis CUP Hrvatska - SAD: Borna Gojo - Frances Tiafoe Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Kad gledam utakmice Hajduka na internetu, zamračim sobu, ugasim mobitel da gledam u miru. Ne razbijam još uvijek po sobi zbog Hajduka, ali znam se iznervirati. Ako mi je netko u blizini, bude svega. Svaki derbi koji izgubimo su sve teže provokacije jer treneri u Zagrebu su Dinamovci. Nadam se da više nećemo izgubiti derbi'.

Ima i nedavna anegdota iz New Yorka...

'Trener i ja jeli smo u restoranu prije mečeva i konobar nas je pitao gdje je Hrvatska. Kad je došao drugi put, pitao nas iz kojeg smo grada. Kažemo Split, a on na to: 'Hajduk Split'. A ja, ma evo ti nosi koliko hoćeš. Ne znam odakle je, je li Talijan, ali nevjerojatno'.

Nastavlja Gojo u istom smjeru.

'San mi je istrčati na travnjak punog Poljuda. Mislio sam da ćemo kad su nas zvali na utakmicu nakon Davis Cupa prije dvije godine, ali valjda će kada osvojim Grand Slam, ha, ha. Bih li se skinuo gol ako Hajduk bude prvak? Uh, jedino kod kuće'.

A bi li radije popio pivo s Livajom ili s Federerom?

'Pa s Livajom, normalno. Što ću s Federerom, ne znam ni pije li on pivo. Što bih rekao Livaji? Ajmo po prvenstvo!'