samo za tportal

Glavni kreator igre Cluja, Damjan Đoković stavio veliki teret na leđa Dinamu, ali i upozorio: Ni Sevilli nije bilo jednostavno protiv nas

25.08.2020 u 11:56

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama otputovali su ovog utorka charter letom prema Rumunjskoj, gdje ih u srijedu (20 sati, MAXtv, Arenasport 1), kod Cluja, čeka utakmica drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka

Nogometaši hrvatskog prvaka s puno su optimizma, ali i ulogom favorita otputovali u goste rumunjskom Cluju.

No, igrače Dinama, bez obzira na to što je njihova vrijednost na nogometnom tržištu višestruko veća u odnosu na igrače Cluja (op.a Dinamo vrijedi 86,1 milijun eura, a Cluj 23,7 milijuna eura), u Rumunjskoj čeka neugodan suparnik. Riječ je o klubu koji je prošle sezone prezimio u Europi, a u šesnaestini finala Europske lige ispao od Seville (iako u dvije utakmice nije doživio poraz), zbog gola primljenog na svom stadionu od budućeg pobjednika tog natjecanja.

'Da, ispali smo, mogu čak reći i nesretno. Jer zabili smo u uzvratu gol na samom kraju, ali su nam ga nakon VAR-a poništili. I mogu samo reći da ni Sevilli nije bilo jednostavno protiv nas', objasnio je za tportal Damjan Đoković, 30-godišnji veznjak, rođen u Zagrebu, koji ima i nizozemske papire te koji je u prvom dijelu sezone 2017/18 bio igrač Rijeke.

'Te sam sezone stigao u Rijeku. Ali bio sam samo tek mjesec i pol u klubu, jer Rijeka je bila posložena, Kek je imao uigranu momčad, i teško je bilo za očekivati da ću dobiti pravu priliku'.

Tijekom karijere bili ste i u Slovačkoj, Italiji, Francuskoj, Njemačkoj. No, nekako vam je Rumunjska najbolje sjela. Ovo je već vaš drugi boravak u toj zemlji?

'Došao sam prvi put 2013. godine, no sljedeću sezonu već sam bio u Livornu. Ali onda me se direktor, koji me je doveo i prvi put, sjetio ponovno te 2017., i nakon Rijeke sam se vratio u Cluj. Nije mi bilo teško vratiti se, jer ovdje je sve posloženo, klub ima rezultate i ambicije, što se vidi po svim uspjesima u zadnjih tri sezone'.

>> Hajdukovac u srcu uvjeren je kako njegov Cluj može ugroziti Dinamo na putu prema Ligi prvaka: Autsajderi jesmo, ali kada treba znamo igrati i ružan nogomet...

No, vratimo se mi aktualnostima. Kakvi su trenutno uvjeti u Cluju? Hoće li 'modre' dočekati vrućina i sparina?

'Neće, ovdje je zadnjih dana osvježilo, tako da očekujem u srijedu idealne uvjete za igranje'.

Za vas još idealnije, jer u momčad su se vratili gotovo svi, koji su imali pozitivne nalaze na koronavirus?

'Da, nedostaje nam tek golman Sandomierski. Ja sam tijekom vikenda odigrao cijelo poluvrijeme u utakmici protiv Academice Clinceni, što mi je s obzirom na to da sam gotovo mjesec dana bio izoliran zbog tih nalaza, jako koristilo, da počnem hvatati ritam'.

  • +9
Istra 1961 - Dinamo Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i pretkola Lige prvaka možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.

Prošlog ljeta, taman u ovo vrijeme i Cluj i Dinamo, lovili su plasman u skupine Lige prvaka. Imate li dojam tko je trenutno u boljem raspoloženju, jer ipak je ritam priprema za (n)ovu sezonu bio drugačiji nego lani?

>> Duhoviti Mateo Sušić o onome što njegov Cluj čeka protiv Dinama: Tko je najveća opasnost? Svi. Ali on će biti Mamićevo 'tajno oružje'

'Teško mi je reći, a pogotovo nakon malog broja utakmica. Znam samo da klubovi koji u utorak ili srijedu igraju utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka, vikend ranije ne igraju maksimalno, odnosno da su im u fokusu te europske utakmice. Prema tome, ni Dinamo protiv Istre nije bio kakav će biti u srijedu. Moj je dojam da je utakmica protiv Lokomotive bila pokazatelj Dinamovih mogućnosti'.

Znači, prebacujete ulogu favorita na leđa 'modrima'?

'Mislim da neću ništa krivo reći ako kažem da je na papiru favorit Dinamo. No, igra se jedna utakmica, i sve je moguće. Znam samo da ćemo se mi boriti, dati svoj maksimum i da ćemo pokušati izvući najviše iz tog dvoboja'.

Pa čak i uz ne atraktivan nogomet, kako je sugerirao i vaš suigrač Mateo Sušić?

'Nogomet se igra za rezultat. Atraktivno ili ne, ali nama je najbitnije je da pobjeđujemo'.

Kada bi nekoga iz Dinamovog sastava morali izdvojiti kao najveću opasnost, tko bi to bio?

'Arijan Ademi je apsolutni lider ove momčadi, ali sada kada se oporavio, najveća opasnost će biti Bruno Petković. On se povratkom u Dinamo vratio u nogometni život, što pokazuju statistike i golovi, ali i nastupi u reprezentaciji', završio je Damjan Đoković.