POSTAO ZLATNI OLIMPIJAC

Glasnović u šoku: Najbolje pucanje u mom životu!

08.08.2016 u 21:22

  • +5

Josip Glasnović donio Hrvatskoj prvo zlato u Riju

Izvor: Reuters / Autor: Edgard Garrido

Bionic
Reading

Hrvatski zlatni olimpijac Josip Glasnović bio je oduševljen naslovom pobjednika u disciplini trap ostvarenoj ovog ponedjeljka u Riju te priznaje da je sanjao broncu, a ostvario puno više...

Nakon Giovannija Cernogorza, Hrvatska ponovo ima olimpijskog pobjednika u disciplini trap. Za naše streljaštvo ovaj je put zlato donio Josip Glasnović kojem je to bila kruna trofejne karijere s 33 napunjenih godina.

Naš strijelac do titule je došao pobjedom u dramatičnom finalu protiv Talijana Peiella kojeg je svladao tek nakon raspucavanja, nakon što je u polufinalu pucao bez pogreške, a u kvalifikacijama pogodio 120 od 125 meta.

'Ne znam, još samo u šoku i ne mogu vjerovati. Ovo je bilo najbolje pucanje u mom životu. Kvalifikacijski možda nije, ali polufinale i finale sam dao svoj maksimum,' izjavio je Josip Glasnović koji ima i europsku titulu iz 2013. godine.

'Kad sam na kvalifikacijama pogodio 120 meta, pao mi je kamen sa srca jer sam ušao u najboljih šest. Htio sam u polufinalu biti bolji nego u Pekingu kad sam bio peti, dao sam sve od sebe, koncentrirao sam se i uspio.'

Josip je najvažniji dio posla odradio u polufinalu, kada je s 15 pogodaka izborio razigravanje za zlato s 46-godišnjim Giovannijem Peiellom.

'Znao sam da srebro u najgorem slučaju imam i to je bilo olakšanje. Promašio sam u finalu te dvije mete, ali i on je promašio i ponovio se London. Pobijedio sam u raspucavanju, na isti način kao i Giovanni,' zaključio je novi hrvatski olimpijski heroj koji poručuje svima da dva zlata naših strijelaca u nizu nisu slučajnost:

'Trap je odavno po rezultatima hrvatska disciplina. Puno je truda uloženo, prije mjesec dana smo bili ekipno prvaci Europe, a ja sam osvojio srebrnu medalju. Nadao sam se ovdje osvojiti broncu. Sanjao sam broncu, ali došlo je zlato.'