ŠKOTSKA LIGA

Glasgow Rangers u sudačkoj nadoknadi spasio se potpune sramote, ali i omogućio Celticu bijeg na '+4'

22.10.2022 u 18:37

Bionic
Reading

Nogometaši Celtica zadržali su čelno mjesto na ljestvici škotskog prvenstva zahvaljujući 4:3 (1:1) pobjedi na gostovanju kod Heartsa u Edinburghu u susretu 12. kola.

Prvaci su poveli golom Forresta (14), no domaći su u završnici prvog poluvremena poravnali iz kaznenog udarca kojega je realizirao Shankland (45+3-11m).

Upravo je Shankland (47) svojim drugim golom na utakmici početkom nastavka doveo Hearts u vodstvo, ali Celtic je vrlo brzo preokrenuo stvari u svoju korist pogocima Giakoumakisa (55) i Maede (59). Ipak, Shankland (65-11m) je svojim trećim golomom na utakmici, a drugim s bijele točke poravnao na 3:3, ali važnu pobjedu gostima osigurao je Taylor (76).

Hrvatski reprezentativac Josip Juranović ostao je na klupi Celtica.

Posve neočekivano, bez pobjede su ostali nogometaši Rangersa, odigravši na domaćem terenu tek 1:1 protiv Livingstona.

Rangers je bio sasvim blizu poraza jer su gosti poveli već u četvrtoj minuti golom Noublea te su vodili sve do sudačke nadoknade. Isto tako, gosti su odolijevali domaćim napadima s igračem manje jer je Boyes isključen u 78. minuti.

No, u prvoj minuti sudačke nadoknade Rangers je ipak zabio pogodak vrijedan jednog boda. Strijelac je bio Lundstram.

Hrvatski nogometaš Antonio Mirko Čolak je odigrao cijelu utakmicu za Rangers, dok je Borna Barišić počeo ogled, ali je i zamijenjen u 81. minuti.

Standings provided by Sofascore