LIGE PETICE

Girona nastavlja s odličnim rezultatima; uvjerljiv Jurićev Torino; remi u Engleskoj

18.09.2023 u 23:09

Bionic
Reading

U ponedjeljak su u Ligama petice odigrane ukupno četiri utakmice

ENGLESKA LIGA

U posljednjem susretu petog kola engleskog nogometnog prvenstva Nottingham Forest i Burnley su odigrali 1-1. Gosti su poveli u 41. minuti golom Mohameda Amdounija, a izjednačio je Callum Hudson-Odoi u 61. minuti.

Burnley je u posljednjim trenucima susreta ostao s igračem manje nakon što je isključen Lyle Foster nakon što je laktom udario Ryana Yatesa.

Forest je ovim bodom napredovao sa 12. na osmo mjesto sa sedam bodova, dok je Burnley nakon tri poraza dohvatio prvi bod, no i dalje se nalazi u zoni ispadanja. Na vhu ljestvice je Manchester City sa 15 bodova.

TALIJANSKA LIGA

U posljednjem susretu 4. kola talijanskog nogometnog prvenstva Verona i Bologna su odigrali 0-0. Bila je to taktička predstava s malo prilika na obje strane. Domaćin je u 29. minuti uspio zatresti Bologninu mrežu, no VAR je poništio pogodak Isaka Heina. Za Bolognu je od 80. minute nastupio hrvatski nogometaš Nikola Moro.

Verona je sada deveta sa sedam bodova, dok Bologna drži 11. poziciju s pet bodova.

U ranije odigranom susretu, Torino, kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić je na gostovanju pobijedio Salernitanu sa 3-0 ostvarivši drugu pobjedu ove sezone. Golove za goste zabili su Alessandro Buongiorno (15) i Nemanja Radonjić (41, 50). Za domaći sastav je do 68. minute igrao Domagoj Bradarić, dok hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić nije nastupio za Torono, nije ga bilo niti na klupi.

Zanimljivo, bila je to već peta Torinova pobjeda na zadnjih šest gostovanja u Serie A, dok je Salernitana upisala prvi domaći poraz u zadnjih devet susreta.

Torino je ovom pobjedom napredovao na sedmo mjesto sa sedam bodova, pet manje od lidera Intera, dok je Salernitana na 19. poziciji s dva boda. Začelje drži Empoli koji je u prva četiri kola upisao četiri poraza.

ŠPANJOLSKA LIGA

Nogometaši Girone nastavili su nizati odlične rezultate na početku nove sezone. U susretu petog kola momčad koju vodi Michel je na gostovanju pobijedila Granadu sa 4-2 upisavši i četvrtu pobjedu ove sezone uz jedan remi.

Nakon petog kola samo su Real Madrid, Barcelona i Girona i daje bez poraza.

Gosti su poveli u 22. minuti golom Viktora Cigankova. U 31. minuti je Savio povisio na 2-0, a fantastično poluvrijeme trećim golom u 34. minuti okrunio je David Lopez. Domaćin je smanjio u 63. minuti preko bivšeg nogometaša zagrebačke Lokomotive Myrta Uzunija, a susret je ponovo zakomplicirao Lucas Boye smanjivši u 85. minuti na 2-3. Granada je jurnula po izjednačenje, no sve nade domaćina u remi je uništio četvrti pogodak Girone, a strijelac je u 89. minuti bio Yan Couto.

Girona je s nova tri boda skočila na treće mjesto Primere sa 13 bodova koliko ima i drugoplasirana Barcelona, dok je u vodstvu Real Madrid s dva boda više. Granada je na 18. poziciji s tri boda, a zadnja dva mjesta drže Las Palmas (2) i Almeria (1).

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore