'KRALJEVI' S JEDNIM BODOM

Getafeov preokret za pobjedu nad velikim Realom

26.08.2012 u 23:08

Bionic
Reading

Madridski Real ni u drugom kolu Primere nije uspio upisati pobjedu. A da stvar bude gora, nakon prošlotejdnog remija, sada nisu uspjio osvojiti ni bod jer Getafe je preokrenuo njegovo vodstvo u svoju pobjedu 2:1

Nogometaši Real Madrida doživjeli su novi šok u sklopu 2. kola prve španjolske nogometne lige. S 2:1 bolji je bio gradski rival Getafe.

Ni nakon tri službene utakmice u novoj sezoni nogometaši Real Madrida ne znaju za pobjedu. Točnije u tri utakmice upisali su čak dva poraza, oba u gostima.

U četvrtak je od momčadi Josea Mourinha, u prvoj utakmici španjolskog superkupa, bolja bila Barcelona (3:2), a sada je pobjedu upisao i gradski rival Getafe. Sve je loše krenulo po Madrižane u 15. minuti kada je njemački veznjak Mesut Özil s pet metara promašio prazna vrata, točnije pogodio je gredu. To će zasigurno biti još jedan od kandidata za najpromašaj godine.

Međutim, u 28. minuti utakmice Argentinac Angel di Maria savršeno poslužuje sunarodnjaka Gonazala Higuaina, ovom se u prodoru pored braniča Getafea i golmana lopta pomalo i sretno 'lijepi' za nogu, te zabija za vodstvo Reala.

Madridska je momčad bila bolja, prijetila je sve do 53. minute utakmice kada je uslijedio hladan tuš. Slobodan udarac za Getafe dosuđen je na otprilike 30 metara s desne strane napada. Nabačenu loptu u kazneni prostor je s nevjerojatnih 15 metara glavom Juan Valera poslao u donji desni kut gola Ikera Casillasa i to je bio prijelomni trenutak za goste.

Real je nakon toga teško dolazio do prilike, a Getafe je strpljivo čekao i dočekao pogrešku u 75. minuti. Jednu dugu loptu pogrešno je procijenio Raul Albiol, brzonogi Adrian Calounga sjurio se prema kaznenom prostoru, te nesebično poslao paralelnu loptu prema Marokancu Abdelazizu Barradi koji 'buši' Casillasa za konačnih 2:1.

Do kraja susreta Real je pritiskao, ali do izgledne prilike za pogodak nije došao. U sudačkoj nadoknadi je Fabio Coentrao, koji je sjedio na pričuvnoj klupi madridskog sastava, zaradio crveni karton zbog prigovora glavnom sucu.

Real tako nakon dva odigrana kola nove sezone ima tek jedan bod na svome kontu, te trenutno zauzima nevjerojatno nisko 15. mjesto za jednog branitelja naslova.

Recimo da je u drugom susretu igranom u isto vrijeme Sevilla izvukla bod kod Granade i to s igračem manje. Vratar Diego Lopez skrivio je jedanaesterac i zaradio izravni crveni karton u 34. minuti prvog dijela,a najstrožu kaznu realizirao je Rico.

Svega minuti prije isteka 45 minute Alvaro Negredo postavlja konačnih 1:1. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je za Sevillu do 88. minute, a 12 minuta prije svog izlaska je zaradio i žuti karton.