KARIJERA ZAPELA

Gdje je nestao Andrija Balić, talent kojem su se divili u Splitu?

22.12.2016 u 17:02

Bionic
Reading

Iako je prije godinu i pol bio jedan od najboljih nogometaša MAXtv Prve lige, Andrija Balić u Udineseu još uvijek čeka na svoj prvi nastup, a doveden je u Italiju za čak tri milijuna eura...

Mladi 19-godišnji ofenzivni veznjak oduševljavao je Hajdukove navijače svojim nastupima i bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu dok je nastupao u bijelom dresu prošle godine. Kada ga je Udinese u siječnju kupio za čak tri milijuna eura, vjerovalo se da će dobiti priliku igrati u Italiji, u ekipi koja nije jedna od najmoćnijih u Seriji A.

No, prošlo je godinu dana, a Balić za Udinese nije odigrao niti minute. Zabilježio je određeni broj nastupa u prijateljskim utakmicama i igrao za mladu momčad talijanskog kluba, ali kad su seniori u pitanju, jednostavno mu ne daju priliku igrati.

Za Andriju je dobra vijest što redovito trenira sa seniorima, a kod trenera Luigija Delnerija barem sjedi na klupi, što nije bio slučaj u prvim mjesecima njegovog boravka u Udinama, kada je utakmice morao gledati s tribina.

Svejedno, za mladog igrača je bitno da igra i morat će prije ili kasnije razmišljati o posudbi ili transferu. Udinese je klub u kojem se mladom igraču nije lako nametnuti pa možda zbog toga i nije toliko iznenađenje što je Balićeva karijera zapela u ovom klubu. Ipak, ne treba zaboraviti da se radi tek o tinejdžeru koji ima još mnogo vremena za proboj na nogometnom tržištu. Uostalom, i njegov vršnjak Alen Halilović trenutno ne igra niti minute u HSV-u pa nikome ne pada na pamet prekrižiti mu karijeru...