RED BULL CLIFF DIVING

Gary Hunt na najvišoj stepenici u Ateni

23.05.2011 u 12:59

Bionic
Reading

Aktualni Red Bull Cliff Diving prvak Gary Hunt dočekao je svojih pet minuta! Nakon što je Orlando Duque zbog ozljede okončao sezonu, Gary Hunt je na jezeru Vouliagmeni u blizini Atene ostvario svoju prvu pobjedu u 2011. godini

Na drugo se mjesto plasirao Artem Silčenko, a po prvi se put na postolju našao Čeh Michal Navratil.

Kako i priliči lokaciji, u Grčkoj se odvijala prava drama. Nakon prvog kruga u subotu je u vodstvu bio Alain Kohl, a nakon drugoga Amerikanac Kent De Mond, koji se u trećem krugu zbog ozljede morao povući.

Uz Orlanda Duquea, natjecanje je s obale jezera pratio i Hassan Mouti, koji se ozlijedio na subotnjem treningu. Za razliku od prvog skoka, koji je bio jednostavan i pomalo razočaravajući, u sljedeća je tri kruga Hunt bio sve bolji i bolji, da bi na kraju uspio ostvariti prednost ispred Silčenka i Navratila koji su u posljednji krug ušli s više bodova od Hunta.

Hunt je na završetku natjecanja kratko prokomentirao da nije bio zadovoljan svojim subotnjim nastupom, no nedjeljna je atmosfera bila vrlo poticajna i od samog se početka dobro osjećao, što mu je pomoglo i u samom nastupu. Trenutno se nalazi na čelu tablice sa 49 bodova.

Slijedi ozlijeđeni Duque sa 40, Slava Polješčuk sa 33, Artem Silčenko sa 32 i Michal Navratil sa 31 bodom.

Sljedeća je destinacija Francuska, a La Rochelle će najbolje skakače ugostiti 18. lipnja. Dotad će se oporaviti i Hassan Mouti pa bi svi natjecatelji, izuzev Orlanda Duquea, trebali biti na broju.