ima pet Liga prvaka

Gareth Bale dirljivim pismom oprostio se od Reala; platili su ga 101 milijun eura, a podatak koliko danas vrijedi je smiješan!

01.06.2022 u 12:32

Bionic
Reading

Od navijača Reala, kao i madridskog kluba, definitivno se oprostio velški nogometaš, 32-godišnji Gareth Bale, koji tako Santiago Bernabeu napušta nakon 2013. godine

Imao je u međuvremenu Bale epizodu u svom nekadašnjem klubu Tottenhamu, gdje je igrao prije Reala od 2007. do 2013. godine, budući da je bio i na posudbi među Spursima tijekom 2020. i 2021. godine.

Posljednje Baleove sezone u Realu i nisu bile posebno uspješne. Puno vremena je bio izvan pogona zbog brojnih ozljeda, a i vodio je svoje ratove s čelnicima kluba, kao i navijačima.

No, iza njega ipak ostaje čak 19 osvojenih trofeja u Realu, kao i pet osvojenih Liga prvaka. Za jednu je gotovo sam zaslužan kada je u finalnom meču 2018. godine, ogledu protiv Liverpoola, postigao dva pogotka u slavlju 3:1.

U Real je stigao u tada rekordnom transferu za odštetu od 101 milijun eura, a trenutačno mu je na Transfermarktu vrijednost svega tri milijuna eura. Mnogi će reći smiješan iznos za takvog igrača koji sigurno ispred sebe ima još nekoliko dobrih sezona.

'U Real sam stigao kao mladić koji je želio ispuniti svoj san koji je postao stvarnost jer sam igrao u kultnom bijelom dresu, imao grb Reala na prsima, igrao na Santiago Bernabeu i osvajao brojne titule, od kojih su najvažnije one u Ligi prvaka. Nevjerojatno je iskustvo za mene što sam bio dio Realove povijesti i nikada ovo neću zaboraviti. Pritom se zahvaljujem baš svima koji su bili blizu mene kroz ovo veliko putovanje', naveo je Bale u oproštajnom i dirljivom pismu od Reala.

Tijekom igranja za Real Bale je ukupno skupio 258 nastupa te je postigao 106 pogodaka uz 67 asistencija u svim natjecanjima.