PRVAK U DEPRESIJI

Fury dotaknuo dno: uzima kokain i želi da ga netko ubije

05.10.2016 u 14:01

Bionic
Reading

Svjetski boksački prvak Tyson Fury u razgovoru za magazin 'Rolling Stone' objavljenom u utorak priznao je kako je konzumirao kokain i kako pati od depresije.

Fury je u studenome prošle godine iznenađujuće svladao Ukrajinca Vladimira Klička u borbi za apsolutnog svjetskog profesionalnog prvaka u teškoj kategoriji, no kasnije je izgubio naslove po nekoliko verzija, pa su trenutačno u njegovu vlasništvu pojasevi po WBO i WBA verzijama. Uzvratni susret Furyja i Klička prvotno se trebao održati u srpnju, ali je odgođen zbog Furyjeve ozljede gležnja, a nova borba je bila zakazana za 29. listopada u Manchesteru, no prošloga tjedna i taj je susret odgođen da bi se kasnije ispostavilo da je razlog bio Furyjev pozitivni dopinški nalaz na kokain.

'U svom životu radio sam mnogo toga. Jedna od tih stvari je i uzimanje kokaina i to u velikim količinama. A zašto i ne bih? Pa, to je moj život zar ne? Mogu raditi što god želim, pa i uzimati kokain. Mnogo ljudi ga uzima', rekao je Fury

Na pitanje zašto je ponovno odgodio uzvrat protiv Klička Fury je odgovorio:

'Već mjesecima ne treniram. U depresiji sam, jednostavno više ne želim živjeti. Zato mislim kako je uzimanje kokaina sitnica u odnosu na to što više ne želim živjeti. Iskreno, ne znam hoću li doživjeti kraj ove godine. Nadam se kako će me netko ubiti prije nego ubijem sam sebe'.

Fury je ipak izjavio kako se tijekom karijere nije koristio nedopuštenim sredstvima, a da je nakon osvajanja naslova prvaka postao žrtvom predrasuda.

'Nikada u životu nisam uzimao nikakve druge droge. I kokain sam počeo uzimati tek posljednjih nekoliko mjeseci. Nakon što sam postao prvak počeo je lov na mene zbog mojeg porijekla, zbog onoga što jesam i što radim', dodao je Fury, samoprozvani 'Ciganski kralj' koji je odrastao u nomadskoj obitelji.

Iako je prije nekoliko dana izjavio kako završava svoju karijeru, Fury je u ponedjeljak putem 'Twittera' objavio poruku kako se namjerava vratiti jači nego ikad i kako mu se pruža adekvatna pomoć u rehabilitaciji.