TEKVONDO

Freestyler Borna Pečko Hrvatskoj donio broncu u najzahtjevnijoj i najatraktivnijoj disciplini, mami Ireni postolje je izmaknulo za 0,05 bodova

22.11.2021 u 12:45

Bionic
Reading

Hrvatski tekvondoist Borna Pečko (TCZ Ban Keglević) osvojio je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u tekvondo formama koje se održavalo u Seixalu u Portugalu od 19. do 21. studenoga

Na ovom je prvenstvu nastupilo 505 natjecatelja iz više od 25 europskih država, a Hrvatsku je predstavljalo njih 22 uz dva trenera.

Najuspješniji hrvatski natjecatelj u disciplini kreativnih formi - freestyle Borna Pečko iz zagrebačkog tekvondo kluba TCZ Ban Keglević u finalu je osvojio brončanu medalju u žestokoj konkurenciji najboljih europskih tekvondo freestyle natjecatelja iz jedanaest europskih država.

Time je nadmašio i odličan uspjeh Irene Pečko, svoje majke koja je dan prije u žestokoj konkurenciji kategorije seniorki u 50 natjecateljica iz 13 država osvojila 5. mjesto, a medalja joj je izmakla za samo 0.05 bodova.

Forme slobodnog stila su mješavina standardnih, tradicionalnih, borbenih i akrobatskih tekvondo tehnika koje se izvode u vlastitoj koreografiji.

Freestyle forme su ujedno i najatraktivnija i najzahtjevnija kategorija u tekvondo formama. To je ujedno i najbolji rezultat Borne Plečka do sada, a osvajač je više zlatnih medalja s G1 WT turnira i prošle godine je bio osmi u svijetu u istoj kategoriji.