veliki hendikep

Francuzima se ozlijedio prvi golman; Dinart zove Omeyera?

23.01.2018 u 10:55

Bionic
Reading

Vincent Gerard na utakmici sa Srbijom dobio je neugodan udarac u šaku, prema prvim informacijama iščašen mu je palac i pitanje je hoće li biti spreman za sutrašnju utakmicu s Hrvatskom...

Skupo su Francuzi platili laku pobjedu 39:30 protiv Srbije. Naime, već u 17. minuti utakmice ostali su bez svog prvog golmana Vincenta Gerarda

Naime, Gerarda je prilikom jedne intervencije dobio neugodan udarac u šaku, lopta ga je pogodila u palac. S bolnom je grimasom zatražio zamjenu, a prve informacije govore kako mu je palac iščašen i Gerard je upitan za sutrašnju utakmicu protiv Hrvatske (srijeda, 24. siječnja, 20.30 sati, Arena Zagreb).

Ta je ozljeda zadala dodatne brige francuskom izborniku Didiju Dinartu koji bi za samu završnicu EP-a, ako se Gerardova ozljeda pokaže ozbiljnijom, mogao pozvati umirovljenog Thierryja Omeyera! Srećom za nas, Francuzi su već za ovaj krug natjecanja iskoristili dvije izmjene u momčadi, pa bi Omeyer - ako ga Dinart i pozove - mogao igrati tek u polufinalu i finalu, ali ne i protiv Hrvatske!

  • +3
Francuska - Srbija (EP u rukometu 2018) Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Gerard je na ovom EP-u sjajno branio, na pet utakmica imao je 55 obrana (40 posto uspješnosti), a obranio je i četiri sedmerca (od osam!). Njegov izostanak bio bi veliki udarac za Les Expertse, ali i olakšanje za hrvatske rukometaše kojima sutra za plasman u polufinale treba pobjeda od najmanje tri gola razlike.