prava atmosfera

Navijači u Zagrebu položili su ispit, tribine u Areni ispunili su do posljednjeg mjesta

20.01.2018 u 20:39

Bionic
Reading

I dok je u četvrtak protiv Bjelorusije Arena Zagreb djelovala otužno s nepopunjenim tribinama, subota je donijela puno bolju sliku. Navijači u Zagrebu napunili su dvoranu do posljednjeg mjesta, rukometaši su imali potporu kakvu zaslužuju

Već pola sata prije početka utakmice Hrvatske i Norveške u Areni Zagreb se 'zagužvalo'. Na terenu su još bili Šveđani i Francuzi, završavali su svoj susret, a na platou ispred Arene iz stotina grla orila se pjesma i skandiranje - 'Hrvatska, Hrvatska!'. 

Navijači su, iako je subotnja večer u Zagrebu bila poprilično hladna, bliže 'minusi' nego pozitivnoj nuli, se okupili i počelo je 'zagrijavanje'. Pivo, vino, sokovi ili čajevi, svatko ima svoj 'doping', ali najveći je pjesma. I krene 'Samo je jedno u mom životu...'. Dovoljno je da samo jedan započne, a već se oko njega okupi ekipa i zborski odrade jednu od najpopularnijih navijačkih pjesama. I onda lagano prema dvorani.

A tamo je već poprilična gužva, hodnicima Arene Zagreb treba se probijati, rijeka navijača klizi u oba smjera, svi traže svoj sektor, svoje mjesto. U odnosu na četvrtak kad je Arena gotovo zjapila poluprazna, subota je donijela potpuno drugačiju sliku. Tribine pune, ali doslovno, čak je i VIP u crveno-bijelim kockicama. 

  • +15
Navijači na utakmici Hrvatska - Norveška Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je došla podržati naše rukometaše, tu je i izbornik nogometaša Zlatko Dalić, pa sveprisutni Dubravko Šimenc, ostale dužnosnike, važne i nevažne, da ne nabrajamo. Nakon navijačkog podbačaja u četvrtak subota je bila pravi pogodak.

Cijela je Arena uglas otpjevala 'Lijepu našu', a potom je od prve minute krenuo pritisak s tribina. Norvežanima zasigurno nije bilo lako igrati u ovakvoj atmosferi, a naši su 'poletjeli' nošeni hukom s tribina. Napokon, jer zaslužili su hrvatski rukometaši ovakav navijački 'poguranac'. Još kad je s tribina krenula 'Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta'...