SKANDAL U POLUFINALU

Francuzi u šoku: Teniska publika nas je sve osramotila!

05.06.2015 u 18:37

Bionic
Reading

Nakon što je publika izviždala trijumf Stanislasa Wawrinke protiv Jo Wilfrieda Tsonge, francuski tenisač Julien Benneteau opisao je takvo ponašanje skandaloznim i sramotnim, a čudi se i Henri Leconte...

Publika na središnjem terenu Roland Garrosa fanatično je navijala za domaćeg predstavnika, no otišla je korak predaleko svrstavajući se na stranu Tsonge kada je trijumf Wawrinke ispratila zvižducima. Takvo ponašanje naišlo je na žestoke kritike unutar Francuske, pogotovo među aktivnim tenisačima.

'Nevjerojatno je to što se dogodilo. Publika koja zviždi Wawrinki, to je sramota! Sramota! Ništa on loše nije napravio. Publika na Philippe Chatrieru ne zna prepoznati snagu prvaka, psihu prvaka. To je skandalozno!', izjavio je za RMC Sport Julien Benneteau koji smatra da činjenica što je Wawrinka sam uništio Francusku prošle jeseni u finalu Davis Cupa ne daje za pravo gledateljima tako se postaviti prema njemu:

'Dobio nas je u Davis Cupu jer je bio bolji. Ništa nije rekao ružno o Francuskoj, nama igračima ili ljudima. Ovdje je igrao četiri sata žestok meč protiv najboljeg francuskog igrača i šutio. Imamo publiku koja nema sportske kulture!',' zaključuje 33-godišnji tenisač koji je također bio dio Davis Cup reprezentacije poražene od Švicarske u finalu.

'Nešto takvo nisam nikad vidio na teniskom terenu. To je velika šteta, jer igra je bila lijepa i nije bilo incidenata. Ja to zbilja ne razumijem,' kritičan je bio i legendarni Henri Leconte.

Wawrinka se pak nije činio previše impresioniran i u nedjelju će pokušati osvojiti svoj drugi Grand Slam turnir u karijeri.