OMEYER ČUDESAN

Francuska nakon rukometnog rata nadomak novog zlata!

30.01.2015 u 20:44

Bionic
Reading

Francuska rukometna reprezentacija plasirala se u finale Svjetskog prvenstva u Kataru, pobjedom protiv Španjolske rezultatom 26:22…

Onestine trupe ponovo su uspjele. Slomljen je najopasniji rival i sada im preostaje dovršiti posao u finalu protiv Katara, reprezentacije koja po svojoj kvaliteti ne bi trebala biti ravnopravan protivnik.

Aktualni europski i olimpijski prvaci sastali su se u polufinalu protiv Španjolske, ekipe koja je uzela posljednje svjetsko zlato. U utakmici koju su mnogi nazvali finalom prije finala 'galski pijetlovi' su bili ti koji su se nametnuli od samog početka i protivnika natjerali na stalno stizanje. Prednost je varirala od +4 do +1, Španjolci su u nekoliko navrata došli blizu, ali u samoj završnici ipak je najbolja reprezentacija svijeta bila smirenija i čvrstom igrom sačuvala prednost.

Najbolji strijelci u ovoj velikoj pobjedi bili su Sorhaindo, Narcisse, Porte, Joli i Guigou s po četiri pogotka za Francuze, a Canellas je ponovo nosio Španjolsku, ali ovaj put ne do trijumfa. Međutim, apsolutni junak susreta bio je definitivno Thierry Omeyer, s čudesnih 20 obrana, od toga čak četiri sedmerca.

U nedjeljnom finalu igraju Francuska i Katar, dok će se za treće mjesto boriti Poljska i Španjolska.

SP u rukometu, polufinale:

Francuska – Španjolska 26:22