FRANCUZ O 'KOCKASTIMA'

Franck Ribery: Hrvatska je velika nogometna nacija!

25.10.2013 u 13:49

Bionic
Reading

Najbolji igrač prošle sezone francuski internacionalac Franck Ribery nahvalio je hrvatsku reprezentaciju za koju smatra da je velika. Također se dotakao i izgleda BiH u Brazilu

Franck Ribery, slavni nogometaš Bayern Münchena i reprezentacije Francuske, najbolji nogometaš Europe u sezoni 2012./2013. u razgovoru za Anadolu Agency (AA) poželio je reprezentativcima Bosne i Hercegovine 'puno sreće u Brazilu'.

'Volim gledati reprezentacije koje igraju srcem, koje 'ginu' na terenu, volim gledati igrače koji igraju za navijače, za svoju državu. Takva je reprezentacija BiH. To je odlučna reprezentacija i zasluženo se kvalificirala na Svjetsko prvenstvo . Za BiH nastupa nekoliko odličnih igrača i ja im želim puno sreće u Brazilu', rekao je slavni nogometaš u razgovoru sa sportskim urednikom Anadolu Agency (AA) za Balkan Bakirom Tirom u Münchenu.

Ribery je kazao da je njegov favorit na SP u Brazilu reprezentacija Njemačke.

Osvrćući se na ogled baraža između Hrvatske i Islanda, slavni nogometaš je naglasio kako ne poznaje dovoljno islandsku selekciju, ali da je Hrvatska 'snažna i velika nogometna nacija'.


'Hrvatska ima odlično tehnički potkovanu momčad. Mislim da s ufavoriti protiv Islanda te da će se plasirati na SP. Moj prijatelj Mario Mandžukić jako želi igrati na prvenstvu, kao i ja', istakao je Ribery za AA.

Podsjetio je da će reprezentacija njegove zemlje, Francuske, igrati protiv Ukrajine, također, u baražu.

'Bit će to težak i kompliciran susret. Vjerujem da ćemo uspjeti pobijediti snažnu reprezentaciju Ukrajine. Ja želim svojim trofejima dodati i ''Zlatnu loptu'', a ne mogu je osvojiti bez odlaska na SP', odgovorio je Ribery.