pobjeda im dala krila

[FOTO/VIDEO] Dinamovci nabrijani nakon Wolfsbergera; otkrili zašto jedini u Europi nisu primili gol i najavili pohod na novo proljeće

27.11.2020 u 09:20

Bionic
Reading

Utakmicu u Austriji prokomentirali su Lovro Majer, Luka Ivanušec i Marko Tolić

Dinamo je s 3:0 slavio na gostovanju kod Wolfsbergera u Klagenfurtu i tako potvrdio prvo mjesto u skupini K. Nakon četiri odigrana kola Dinamo je na čelu s osam bodova, drugi je Feyenoord s pet, a slijede Wolfsberger s četiri boda i CSKA Moskva s tri. Zagrepčani su ujedno i jedina ekipa koja igra u Europi, a ove sezone u skupinama nije primila gol.

  • +15
Wolfsberger - NK Dinamo, UEFA Europska liga; 26.11.2020. Izvor: EPA / Autor: EXPA/DOMINIK ANGERER

Pobjedu u Austriji 'modrima' su donijeli Lovro Majer, Bruno Petković i Luka Ivanušec golovima u drugom poluvremenu. Najprije je Majer pogodio u 60. minuti za vodstvo zagrebačkog sastava i ipak malo lakšu utakmicu.

'Ovo je jako bitna pobjeda. Usudio bih se reći da smo odigrali najbolju utakmicu ove sezone. Bili smo opasni i pokazali svu raskoš talenta. Presretan sam zbog gola, ali najvažnija je pobjeda. Tri gola u njihovoj mreži je potpuno zasluženo', rekao je Majer nakon utakmice.

O visokoj pobjedi 'modrih' progovorio je i Marko Tolić koji je ušao u 83. minuti umjesto Kristijana Jakića.

'Upisali smo nova tri boda i nitko nije sretniji od nas. Svjesni smo da još ništa nije gotovo. U iduće dvije utakmice moramo potvrditi prolazak. U četiri utakmice nismo primili gol, a to dovoljno govori o karakteru cijele ekipe, ne samo Livakovića i obrane. Znamo da obrana kreće s napadom. Nadam se da ćemo proći grupu bez primljenog gola. U Nizozemskoj idemo dalje na pobjedu kao i uvijek. Puni smo samopouzdanja', rekao je Tolić.

Utakmicu je prokomentirao i strijelac trećeg gola Dinama, Luka Ivanušec, koji je tim pogotkom proslavio i 22. rođendan.

'Zasluženo smo pobijedili. Imali smo više prilika, a moglo je biti i puno više golova. No, zadovolji smo. Drago mi je da sam zabio za rođendan. Sada idemo po pobjedu u Nizozemskoj i prolaz dalje. Vjerujemo u sebe i idemo po tu pobjedu', poručio je Ivanušec.