BIT ĆE LUDO

[FOTO] U petak nas u Madridu očekuje teniski spektakl; Hrvatska i Srbija igraju za finale Davis Cupa

Bionic
Reading

Hrvatska muška teniska reprezentacija u polufinalu Davis Cupa u petak će u Madridu igrati protiv Srbije koja je u srijedu u četvrtfinalu svladala Kazahstan 2-1 iako je izgubila prvi meč

Prvi bod Kazahstanu osigurao je Mihail Kukuškin koji je nakon čak tri sata i 18 minuta svladao Miomira Kecmanovića sa 7:6 (5), 4:6, 7:6 (11).

Kukuškin je bio u dobitnoj situaciji kada je dobio prvi set i vodio sa 4:2 u drugom, no uslijedio je Kecmanovićev niz od čak sedam gemova kojim je stigao do prednosti od 3:0 u odlučujućem trećem setu. Imao je srpski tenisač i dvije vezane meč-lopte prilikom servisa za meč kod 5:3, no Kukuškin je uspio ostvariti 'break', pa se otišlo sve do 'tie-breaka' trećeg seta. U toj odlučujućoj igri Kecmanović je prvi stigao do prednosti, imao još dvije meč-lopte, jednu kod 6:5, drugu kod 7:6, ali niti tada nije zaključio meč. Kukuškin je s dva uzastopna poena stigao do svoje prve meč-lopte kod 8:7, no i Kazahstanac je potom propustio četiri meč-lopte, dvije na svom početnom udarcu, no petu kod svog vodstva od 12:11 na servis Kecmanovića je uspio realizirati.

U drugom pojedinačnom dvoboju prvi igrač svijeta Novak Đoković sa 6:3, 6:4 je svladao Aleksandra Bublika donijevši Srbiji izjednačenje te će o pobjedniku odlučiti dvoboj parova.

Prvom igraču svijeta je za pobjedu protiv Bublika bilo dovoljno sat i 16 minuta igre, više od dva sata manje no što je trebalo Mihailu Kukuškinu da dovede Kazahstan u vodstvo pobjedom protiv Miomira Kecmanovića.

  • +5
Novak Đoković, Davis Cup, 2021. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

Đoković je potom zaigrao u paru s Nikolom Ćaćićem s kojim je nakon sat i 37 minuta igre sa 6:2, 2:6, 6:3 svladao Andreja Golubjeva i Aleksdandra Nedovjecova donijevši Srbiji polufinalni ogled protiv Hrvatske koji je na rasporedu u petak.

Hrvatska je još u ponedjeljak u Torinu u četvrfinalu svladala Italiju sa 2-1.

Polufinale je još izborila Njemačka 2-1 pobjedom protiv Velike Britanije u utorak, a u posljednjem četvrtfinalnom susretu u četvrtak će igrati Rusija i Švedska. Polufinalni dvoboj između Njemačke i boljeg iz ogleda Rusija - Švedska igrat će se u subotu.