engleska liga

[FOTO] 'Topnici' bolji od 'čekićara' u londonskom derbiju; Arsenal sve bliže plasmanu u Ligi prvaka

01.05.2022 u 20:22

Bionic
Reading

Nogometaši Arsenala vratili su se na četvrto mjesto ljestvice engleskog prvenstva, posljednje koje vodi u Lgu prvaka sljedeće sezone, zahvaljujući 2:1 gostujućoj pobjedi protiv West Ham Uniteda u posljednjem susretu nedjeljnog programa 35. kola

Arsenal je do pobjede stigao zahvaljujući golovima iz prekida koje su zabili stoperi Holding (38) i Gabriel (54), dok je jedini strijelac za West Ham bio Bowen (45).

Arsenal je s ova tri boda ponovno preskočio svog velikog rivala Tottenham Hotspur, koji je ranije u nedjelju na svom terenu 3:1 svladao Leicester City. Domaće je u prvom dijelu u vodstvo doveo Kane (22) na asistenciju Sona, da bi u nastavku korejski napadač s dva svoja gola, oba na asistencije Kuluševskog, u 60. i 79. minuti povisio na 3:0. Konačni rezultat postavio je Iheanacho u prvoj minuti sudačke nadoknade.

  • +5
West Ham United - Arsenal, engleska liga, 1.5.2022. Izvor: EPA / Autor: VINCE MIGNOTT

Četrvrti Arsenal sada ima 63 boda, dva više od petog Tottenhama.

West Ham, kod kojega je Nikola Vlašić ostao na klupi, ostao je sedmi s 52 boda, dok je Leicester 11. s 42 boda.

Everton je na svom Goodison Parku svladao Chelsea 1:0 te tako osvojio vitalna tri boda u borbi za ostanak u društvu najboljih. Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Richarlison početkom drugog poluvremena, u 47. minuti nakon što je oteo loptu neopreznom Azpilicueti. Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je drugo poluvrijeme za Chelsea.

  • +9
Everton - Chelsea, engleska liga, 1.5.2022. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Usprkos ovoj pobjedi, Everton se i dalje nalazi u zoni ispadanja, na 18. mjestu s 32 boda, ali je sada njegov zaostatak za 16. Burnleyem i 17. Leeds Unitedom dva boda, a usto ima i utakmicu manje. Chelsea je ostao treći sa 66 bodova.

Na vrhu je Manchester City s 83 boda, jedan manje ima drugi Liverpool.

Standings provided by SofaScore LiveScore