engleska liga

[FOTO] Everton je na svom Goodisonu šokirao Chelsea i osvojio važna tri boda u borbi za ostanak u ligi

01.05.2022 u 18:04

Bionic
Reading

U susretu 35. kola engleskog nogometnog prvenstva Everton je na svom Goodison Parku svladao Chelsea 1:0 te tako osvojio vitalna tri boda u borbi za ostanak u društvu najboljih

Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Richarlison početkom drugog poluvremena, u 47. minuti nakon što je oteo loptu neopreznom Azpilicueti.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je drugo poluvrijeme za Chelsea.

Usprkos ovoj pobjedi, Everton se i dalje nalazi u zoni ispadanja, na 18. mjestu s 32 boda, ali je sada njegov zaostatak za 16. Burnleyem i 17. Leeds Unitedom samo dva boda, a usto ima i utakmicu manje. Chelsea je ostao treći sa 66 bodova.

  • +9
Everton - Chelsea, engleska liga, 1.5.2022. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Tottenham Hotspur se barem na dva i pol sata probio na četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone, sigurnom 3:1 domaćom pobjedom protiv Leicester Cityja.

Domaće je u prvom dijelu u vodstvo doveo Kane u 22. minuti na asistenciju Sona, da bi u nastavku korejski napadač s dva svoja gola, oba na asistencije Kuluševskog, u 60. i 79. minuti povisio na 3:0. Konačni rezultat postavio je Iheanacho u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Četvrti Tottenham sada ima 61 bod, jedan više i utakmicu više od petog Arsenala, dok je Leicester 11. s 42 boda.

Na vrhu je Manchester City s 83 boda, jedan manje ima drugi Liverpool.

Standings provided by SofaScore LiveScore