svijet oplakuje argentinca

Emotivne poruke Pelea, Lionela Messija i Cristiana Ronalda jasno govore koliko su cijenili veličanstvenog Diega Maradonu

25.11.2020 u 19:47

Bionic
Reading

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Maradona (60) preminuo je od srčanog udara. Kako navodi Clarin, Maradona je pretrpio kardiorespiratorni zastoj u svojoj kući u kojoj se oporavljao nakon nedavne operacije na mozgu kojom mu je odstranjen krvni ugrušak.

Maradona je početkom studenog završio u bolnici, a zbog krvarenja u mozgu hitno je operiran. 'Mali zeleni' se, barem je tako izgledalo, sjajno i brzo oporavio.

Međutim, u bolnici su mu dijagnosticirani i znakovi apstinencijske krize zbog čega je i oporavak došao pod znak pitanja te je prebačen u dobro čuvanu ekskluzivnu kliniku za odvikavanje u okolici Buenos Airesa.

Prije desetak dana je oporavak nastavio kod kuće, međutim, u srijedu je preminuo.

Nažalost, dogodilo se neizbježno, pišu argentinski mediji. Više puta je plesao po rubu, no ovoga puta sudbina je htjela drugačije. Ovoga puta zaustavila je njegov dribling. U Argentini je Maradona uvijek bio više od sportskog heroja - bio je božanska figura.

No, cijenili su ga i svi drugi sportaši, posebice nogometaši. Među brojnima, od Maradone se dirljivim riječima oprostio i Pele, legendarni Brazilac, jedan od rijetkih koji je stao u istu rečenicu s Argentincem.

'Tužne vijesti danas. Izgubio sam dragog prijatelja, a svijet je izgubio legendu. Puno je još toga za reći, ali zasad neka Bog da snagu njegovoj obitelji. Nadam se da ćemo jednog dana zajedno igrati nogomet na nebu', poručio je Pele.

Naravno, tužan je i Lionel Messi, jedan od onih za kojeg su mislili da može nadmašiti Maradonu.

'Vrlo tužan dan za sve Argentince i za nogomet. Ostavlja nas, ali ne odlazi, jer Diego je vječan. Zadržat ću sve lijepe trenutke proživljene s njim i želio sam iskoristiti priliku kako bih sućut svoj njegovoj obitelji i prijateljima. Počivao u miru', napisao je Lionel Messi.

Portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo također je poslao poruku.

'Danas se opraštam od prijatelja, a svijet se oprašta od vječnog genija. Jedan od najboljih ikad. Čarobnjak bez premca. Prerano odlazi, ali ostavlja ostavštinu bez ograničenja i prazninu koja se nikada neće popuniti. Počivaj u miru, asu. Nikada nećeš biti zaboravljen', napisao je na Instagramu Cristiano Ronaldo.

Danas se opraštam od prijatelja, a svijet se oprašta od vječnog genija. Jedan od najboljih ikad. Čarobnjak bez premca. Prerano odlazi, ali ostavlja ostavštinu bez ograničenja i prazninu koja se nikada neće popuniti. Počivaj u miru, asu. Nikada nećeš biti zaboravljen - napisao je na Instagramu Cristiano Ronaldo.

Od nogometnog genija oprostio se i hrvatski tenisač Goran Ivanišević, koji se s 'Malenim zelenim' družio na teniskim terenima.

Od brojnih svjetskih sportskih velikana, izdvajamo i poruku košarkške legende Magica Johnsona.

'Svijet je izgubio jednog od najvećih nogometaša koji su ikad živjeli Diega Maradonu. Bilo mi je jedno od uzbuđenja u životu kad sam ga upoznao. Počivaj u miru, moj prijatelj i moje molitve upućuju se njegovoj obitelji'.

  • +33
Diego Armando Maradona Izvor: EPA / Autor: WALTER BIERI