PETA UTRKA SEZONE

[FOTO] Super uzbudljive kvalifikacije za VN Miamija; Ferrarijevi bolidi za dlaku nadmašili one od Red Bulla, a jasno je da nas u nedjelju čeka ludnica

07.05.2022 u 23:35

Bionic
Reading

Uzbudljive su bile kvalifikacije za VN Miamija, pete utrke sezone, a bolidi Ferrarija su nadmašili one od Red Bulla

Kao što se i očekivalo, na novoj stazi u svijetu Formule 1, vodila se je borba između dvije najbolje momčadi ove sezone, a na kraju više razloga za zadovoljstvo imaju navijači 'crvenih bolida' koji će krenuti iz prvog startnog reda.

Vodeći vozač u ukupnom poretku Charles Leclerc ugrabio je 'pole position'. Monegažanin je postavio najbolje vrijeme kvalifikacija, a nešto manje od 5,5 km staze u Miamiju prošao je za jednu minutu, 28 sekundi i 796 tisućinki. Leclercu je ovo treća kvalifikacijska pobjeda u ovoj sezoni, a ima i dva druga mjesta.

Leđa će mu čuvati momčadski kolega Carlos Sainz koji je zakasnio samo 0.190.

Broj 3 u kvalifikacijama bio je aktualni prvak Max Verstappen (+0.195), a pored njega je drugi Red Bullovac Sergo Perez (+0.240).

Odličan je bio i Vallteri Bottas koji je izborio petu startnu poziciju u nedjelju u Alfa Romeu (+0.679), a odmah iza se smjestio Lewis Hamilton (Mercedes, +0.829).

Utrka za Veliku nagradu Miamija startat će u 21.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Nakon prve četiri utrke vodeći Charles Leclerc ima 86 bodova, a drugoplasirani Max Verstappen za njim zaostaje 27 bodova. Treći je Sergio Perez sa 32 boda zaostatka za vodećim.

  • +6
Formula 1, kvalifikacije i trening, VN Miami Izvor: EPA / Autor: GREG NASH