osvetili su 'bile'

[FOTO] Rijeka rutinskom pobjedom potvrdila prolaz u 3. pretkolo Konferencijske lige; kad se samo sjetimo da je ova Gzira izbacila Hajduk

29.07.2021 u 22:09

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke na Rujevici su pobijedili malteški Gzira United 1:0 u uzvratnoj utakmici 2. pretkola UEFA Konferencijske lige te s ukupnih 3:0 izborili plasman u 3. pretkolo u kojem ih čeka škotski Hibernian

Rijeka je do pobjedničkog gola došla u 27. minuti, kad je nakon ubačaja Ivana Tomečaka loptu u mrežu poslao Josip Drmić.

Riječani su potpuno kontrolirali događaje na travnjaku stadiona na Rujevici, što im je omogućila i prednost od dva gola (2:0) koju su donijeli iz prve utakmice odigrane na Malti prije tjedan dana. Uh, kad se samo sjetimo da je ova Gzira izbacila Hajduk iz Europe prije dvije godine...

Rijeka je mogla do vodstva već u 18. minuti, kad je u kazneni prostor ubacio Drmić, Abass spustio loptu za Ampema, a ovaj iz neposredne blizine pogodio u prsa gostujućeg golmana Habera. Spomenuti golman Maltežana je još dvaput dobro intervenirao kod udaraca Abassa i Čerina, ali je potom pogriješio u 27. minuti, kad je Rijeka došla do vodstva.

Ivan Tomečak je u punom sprintu jedva stigao loptu na desnom boku i iz vrlo teške situacije uputio sjajan centaršut u srce kaznenog prostora. Haber je krivo procijenio let lopte, bio prenizak u svom letu zrakom, a spreman je za takav rasplet bio Josip Drmić. Odlično je glavom primio loptu i potom je gurnuo u nebranjenu mrežu.

  • +11
Rijeka - Gzira United, 2. pretkolo Konferencijske lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

U drugom poluvremenu je prvu priliku za povećanje riječke prednosti imao Domagoj Pavičić koji se u 60. minuti lijepo okrenuo u kaznenom prostoru i pucao, ali je lopta ponovno išla ravno u golmana Habera. Isti je igrač u 71. minuti svladao gostujućeg golmana, ali je novi gol Rijeke spriječila vratnica.

U 77. minuti Liber je mogao povećati prednost domaće momčadi, ali se ponovno iskazao 40-godišnji Justin Haber.

Rijeka će 5. kolovoza u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige gostovati u Edinburghu, a 12. kolovoza ugostiti Hibernian na Rujevici. Bit će to prvi dvoboji Riječana s ovim škotskim suparnikom.