HT PREMIJER LIGA

[FOTO] Rezultat utakmice Zadar- Bosco u drugom planu, briljirali tinejdžeri Sikirić i Krajnović

03.10.2022 u 21:19

Bionic
Reading

KK Zadar je ušao na najbolji mogući način u novu sezonu domaćeg prvenstva, slavljem na domaćem terenu protiv Bosca rezultatom 97-81

KK Zadar je ušao na najbolji mogući način u novu sezonu domaćeg prvenstva, slavljem na domaćem terenu protiv Bosca rezultatom 97-81

Zadrani su nakon velike pobjede nad SC Derbyem u prvom kolu ABA lige imali dva dana za slijeganje dojmova i vraćanje na "optimalnu radnu temperaturu". Iako Bosco na papiru ne djeluje kao pretjerano atraktivan protivnik, iskusni trener poput Danijela Jusupa zna koliko ovakve utakmice mogu biti neugodne s aspekta motivacije momčadi. Unatoč tome, priliku je dobio mladi Antonio Sikirić, koji je u prvoj četvrtini ubacio čak deset poena, javlja portal Basketball.hr.

No, momčad Ivana Tomasa nije došla u Zadar s planom ispijanja kave na rivi i usputnog hakla s renomiranijim protivnikom. Zagrepčani su parirali šuterski, pogađali su trice gotovo svi vanjski igrači, od mladih Luke Krajnovića i Luke Babića, do veterana Luke Kature i Petra Babića. Prva četvrtina je bila na najboljem putu da završi praktički u egalu, ali dalekometni šut Sanija Čampare iz obrambene polovice Zadra s istekom vremena dala je hrvatskom viceprvaku dva posjeda prednosti (25-21).

Nije se Bosco predavao niti u drugoj dionici, a najzanimljiviji dio bio je tricaški duel Krajnovića i Antonija Jordana. Bosco je nakon prvog poluvremena rezultatski bio u igri (48-41), makar je bilo kristalno jasno da Zadar igra s određenom dozom rezerve.

Obje momčadi su u prvom poluvremenu ubacile po osam trica iz 19 pokušaja, ali osobito zanimljiv podatak leži u šutu domaćih za dva - Zadrani su imali stopostotan šut, ali postoji jedna "kvaka". Naime, uputili su svega četiri dvice na koš Bosca. Razliku su stvorili agresivnim ulazima pod koš, te su izborili 17 bacanja, od kojih su promašili samo jedno. U drugom poluvremenu smo gledali sličan razvoj događaja.

  • +20
KK Zadar - KK Bosco, 3.10.2022. Izvor: Cropix / Autor: Luka Gerlanc

Zadar je strpljivo gradio razliku koja je u jednom trenutku dosegnula 24 poena (92-68). Ipak, Zagrepčani u završnici uspijevaju ublažiti poraz za konačnih 16 razlike. Sjajnu partiju pružio je Sikirić, koji je za nepunih 27 minuta igre ubacio 21 poen (šut 8-10).

Dvoznamenkasti su bili i Čampara (18), Šantelj (13), Božić (12) te dvojac s deset ubačenih poena, Lakić i Drežnjak. U redovima Bosca talentirani Krajnović je plijenio talentom (25 poena, trice 4-5), a dvoznamenkast je bio i Luka Babić (18).

Standings provided by Sofascore