košarkaški el clasico

[FOTO] Real 'okrenuo' Barcelonu i u dramatičnoj završnici stigao do pobjede za finale Eurolige

19.05.2022 u 23:42

Bionic
Reading

Košarkaši Real Madrida izborili su finale Eurolige protiv Anadolu Efesa nakon što su u dramatičnom polufinalu pobijedili Barcelonu 86:83 na Final Fouru koji se igra u Beogradu

Barcelona je na otvaranju treće četvrtine imala čak 13 koševa prednosti (47:34), no Real je okrenuo utakmicu i u zadnju dionicu ušao s četiri koša viška (60:56).

U posljednjoj četvrtini odigravala se prava drama iako je Real u nekoliko navrata imao sedam koševa prednosti, ali je Barca uspjela izjednačiti na 75:75.

U posljednjim minutama gledali smo dramu koja je na kraju otišla na Realovu stranu.

Možda se i ključnim pokazao napadački skok Guerschona Yabuselea koji je 2.5 sekundi prije kraja uhvatio loptu nakon što je Sergio Llull promašio drugo slobodno bacanje. Yabusele je potom zabio jedno od dva slobodna bacanja za 86:83, a Barca u preostalom vremenu nije uspjela pogoditi tricu. Pokušao je Nikola Mirotić s centra, ali nije uspio.

  • +12
Barcelona - Real Madrid, košarka, Euroliga, Final Four, 19.5.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Pedja Milosavljevic / AFP / Profimedia

Kod Reala najefiksniji su bili Yabusele s 18 koševa i osam skokova, Fabien Causeur s 18 koševa, te Llull s 15 koševa. Kod Barce najefikasniji su bili Nikola Mirotić s 26 koševa, 12 skokova i pet asistencija, te Nicolas Laprovittola sa 17 koševa.

U prvom polufinalu turski Anadolu Efes je tricom Vasilija Micića u zadnjoj sekundi pobijedio Olympiakos 77:74.