ŠPANJOLSKA LIGA

[FOTO] Real Madrid teškom mukom do prvenstvene pobjede; Luka Modrić do 88. minute 'zabetoniran' na klupi

30.12.2022 u 23:34

Bionic
Reading

Nakon posve neuvjerljive igre nogometaši madridskog Reala ipak su uspjeli osvojiti tri boda, u gostima su, u dvoboju 15. kola španjolske La Lige, svladali Valladolid 2:0

Izjednačena utakmica, u sporom ritmu, trajala je sve do same završnice. Real je imao nešto veći broj prilika, ali i domaćin je znao zaprijetiti. Utakmica je odlučena u zadnjih desetak minuta i to nakon što je dosuđen penal za Real, a prethodno je lopta pogodila u ruku Javiera Sancheza, u domaćem šesnaestercu.

Karim Benzema je realizirao jedanaesterac za 1:0, a uz to je domaći igrač Sergio Leon zaradio isključenje zbog prigovora. Do kraja je Benzema postigao još jedan pogodak, a od 88. minute je zaigrao i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Ova pobjeda je opet vratila Real na prvo mjesto ljestvice. Madriđani imaju bod više od Barcelone, no katalonska momčad tek treba odigrati svoju utakmicu ovog kola i to gradski derbi protiv Espanyola.

Nogometaši Seville igraju vrlo lošu sezonu, a u aktualnom 15. kolu španjolske La Lige ta je momčad osvojila bod na gostovanju u Vigu kod Celte gdje je odigrala 1:1.

Domaćin je poveo u 33. minuti kada je suparničku mrežu naciljao Gabri Veiga. Sevilla je pogodak za bod postigla u 54. minuti, a strijelac je bio Kike Salas. Samu završnicu Sevilla je morala odigrati s igračem manje nakon što je drugi žuti karton, u 86. minuti, zaradio Jose Angel Carmona.

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić nije bio u sastavu Seville koja je ostala jako nisko, na 18. mjestu ljestvice.

  • +5
Valladolid - Real Madrid, Primera, 2022/23. Izvor: Profimedia / Autor: CESAR MANSO / AFP / Profimedia

Uz identičnih 1:1 završio je i dvoboj Cadiza i Almerije, dva sastava iz donjeg doma ljestvice. Gosti su poveli u 40. minuti kada je Melero zabio za 1:0 Almerije, no u 83. minuti domaćem sastavu bod je osigurao Lucas Perez.

U subotu se sastaju Barcelona - Espanyol, Real Sociedad - Osasuna i Villarreal - Valencia.

La Liga, 15. kolo:

  • Valladolid - Real Madrid 0-2 (Benzema 83-11m, 89)
  • Celta - Sevilla 1-1 (Gabri Veiga 33 / Salas 54)
  • Cadiz - Almeria 1-1 (Perez 83 / Melero 40)
  • Getafe - Mallorca 2-0 (Borja Mayoral 51, 78)
Standings provided by Sofascore