priopćenje iz zameta

Ovo je definitivni kraj jedne od najvećih generacija hrvatskog rukometa? Posljednji aktivni koje je 2003. godine osvojio svjetsko zlato, raskinuo ugovor s klubom

06.03.2021 u 16:31

Bionic
Reading

Bivši hrvatski rukometni reprezentativac, i posljednji aktivni iz zlatne generacije koja 2003. godine u Portugalu osvojila svjetsko zlato, 41-godišnji Renato Sulić, prekinuo je ugovor s RK Zametom

Renato Sulić i RK Zamet sporazumno su raskinuli ugovor, dva kola prije regularnog dijela prvenstva. Priopćenje RK Zamet prenosimo u cijelosti:

'Potpisan je sporazumni raskid ugovora između rukometnog kluba Zamet i bivšeg reprezentativca Renata Sulića. Sulić se početkom ove sezone vratio u Zamet kako bi okončao svoju uspješnu rukometnu karijeru u kojoj je stigao do statusa reprezentativca i igrao u velikim europskim klubovima.

Dva kola prije završetka regularnog dijela prvenstva Premijer lige sporazumno je dogovoreno, obzirom da se Zamet nije uspio kvalificirati u Ligu za prvaka, da Sulić okonča svoju karijeru u klubu u kojemu je i počeo svoj rukometni put. Pred Zametom je gostujuća utakmica protiv Poreča, nakon čega slijedi domaća utakmica protiv ekipe Umaga. Nakon te dvije utakmice Zamet nastavlja prvenstvo u Ligi za ostanak', naveli su iz RK Zameta.

Prema tome, iako se Sulić još nije službeno očitovao, ali kako se može zaključiti i iz ovog priopćenja, čini se da je posljednji član zlatne generacije hrvatskih rukometaša, koja se 2003. godine u Portugalu popela na 'svjetski vrh', odlučio na igračku mirovinu.

Pri povratku u Zamet, Sulić je za Gloriu.hr otkrio kako mu je želja nakon igračke karijere baviti se turizmom u Gorskom kotaru, gdje je sa suprugom Majom prije četiri godine kupio dražesnu drvenu kuću u mjestu Kupjak pokraj Ravne Gore.