Zaradili milijune

[FOTO] Potukli se Mike Tyson i Roy Jones Jr.; meč je bio veliki spektakl, a Mike je odmah zatražio i revanš, te istaknuo da mu ovo nije zadnja borba

29.11.2020 u 08:46

Bionic
Reading

Meč Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr. završio je neriješenim ishodom

Mike Tyson je nakon 15 godina ponovno, s 54 godine na leđima, ušao u ring, a protivnik mu je bio 51-godišnji Roy Jones Jr. U ekshibicijskoj borbi u Staples Centru u LA-u dvije legende su boksale osam rundi od dvije umjesto tri minute koliko inače traje runda, a šaroliki žiri, u kojem je jedan od sudaca bio i Snoop Dog, odlučio je da je ishod neriješen.

Legende su pružile jako zabavan meč i uopće se nisu suzdržavale. Tyson je krenuo žestoko od prve sekunde i u svojem poznatom stilu pokušao ući u protivnika i zadati što veći broj udaraca od kojih su neki pali i nakon kraja runda, baš kao što je to radio i prije 15 godina. Jones je pad koristio svoj poznati stil i eskivirao udarce od samog starta. Naravno, nisu bili brzi i eksplozivni kao nekada, ali meč je svakako bio spektakl.

Sportska komisija Kalifornije, kao što je i najavljeno, nije proglasila pobjednika, a WBC-ova komisija je odlučila da će biti neriješeno, iako je bolji dojam ostavio Tyson koji je odmah nakon kraja borbe najavio da mu ovo nije jedini povratnički meč i da želi revanš.

'Remi je očekivan i to je najpravedniji ishod. Jako sam sretan što sam opet bio u ringu. Dvije minute mi sada traju kao nekada tri, ali opet ću se boriti. Moramo ponoviti ovaj meč. Želim revanš', rekao je Tyson odmah nakon meča.

Jones ga je ipak razočarao i rekao kako nema namjeru opet primati udarce.

'Tysonovi udarci i dalje razaraju', požalio se Jones, a Tyson mu je rekao da ga jako poštuje zato što je izdržao te udarce.

Obojica su se odlično zabavila, a odlično su i zaradili. Tyson bi za ovaj ekshibicijski meč trebao dobiti 10, a Jones Jr. tri milijuna dolara. Mike je obećao da će sve što zaradi na ovoj borbi donirati u dobrotvorne svrhe.

  • +11
Mike Tyson - Roy Jones Jr. Izvor: Profimedia / Autor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia