RAZGLEDNICa U SVIJET

[FOTO] Pogledajte spektakularne fotografije zlatnog pehara Europskog prvenstva u odbojci za žene koji je stigao na Nebesku šetnicu: Ovo će nam ostati zauvijek u sjećanju

30.07.2021 u 10:47

Bionic
Reading

Zlatni pehar Europskog prvenstva u odbojci za žene stigao je u Hrvatsku koja je sudomaćin EP-a koje se u Zadru igra od 18. do 27. kolovoza. Uz Hrvatsku sudomaćini su Bugarska, Rumunjska i Srbija. Hrvatski odbojkaški savez za predstavljanje pehara odabrao je atraktivnu lokaciju Nebeske šetnice u Parku prirode Biokovo s koje se pruža pogled na makarsko primorje i otoke

Simbolična i snažna lokacija našim je reprezentativkama poticaj za što boljim plasmanom na Prvenstvu.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo upravo na Nebeskoj šetnici imale priliku predstaviti pobjednički pehar. Ova prekrasna uspomena ostat će nam zauvijek u sjećanju. San svakog sportaša je jednog dana držati ovakav pehar u rukama i zaista smo počašćene što je upravo Hrvatska jedna od četiri domaćina Europskog prvenstva.” – istaknula je dokapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije Martina Šamadan te dodala: “U naredna tri tjedna nastavljamo s pripremama i veselimo se Europskom prvenstvu.”

Zlatni pehar, uključujući drvenu podlogu, dimenzija je 74 cm i težak 9,6 kilograma. Ručno je izrađen, a njegov dizajn odražava modernu, svježu i mladu oznaku CEV-a. Neki su dijelovi ručno klesani. Trofej je pozlaćen u galvanskoj kupki od 24 karata zlata. Izrada pehara trajala je čak tri mjeseca. Ovo je zaista ikonski, blistavi trofej koji prikazuje stručnost, vještine i znanje brojnih zanatlija. Proizveden je 2019. godine u Italiji. Tvrtka GDE Bertoni, uz ovaj, proizvela je niz važnih međunarodnih trofeja, poput onih kojima se nagrađuju pobjednici FIFA-inog svjetskog kupa, UEFA-ine Lige prvaka, UEFA-ine Europske lige i mnogih drugih elitnih natjecanja.

  • +9
Spektakularne fotografije zlatnog pehara Europskog prvenstva u odbojci za žene koji je stigao na Nebesku šetnicu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dominik Kumek

“Iznimna mi je čast na ovakvom prekrasnom mjestu promovirati Europsko prvenstvo. U tijeku su finalne pripreme, ekipa odlično napreduje. Ovo Prvenstvo za nas je iznimno važno jer igramo kod kuće i želimo pokazati najbolju igru što možemo.”- istaknuo je izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije Daniele Santarelli.

Slika s Nebeske šetnice putuje u sve zemlje Europe. Naše reprezentativke pri dolasku su pozdravili ravnatelj Parka prirode Biokovo Slavo Jakša te gradonačelnik Makarske Zoran Paunović koji je našim reprezentativkama poželio dobar vjetar u leđa te im zaželio puno uspjeha na Europskom prvenstvu. Posebno emotivan trenutak bio je kad je ženska klapa Fjoret izvela hrvatsku himnu „Lijepa naša domovino“. Upravo ta slika putuje danas u Europu.

Europsko prvenstvo Hrvatska igra od 18. kolovoza do 4. rujna u Zadru. Zadar je domaćin skupine C u kojoj će uz Hrvatsku igrati reprezentacije Italije, Bjelorusije, Slovačke, Mađarske i Švicarske.

Na predstavljanju pehara bile su prisutne reprezentativke: Rene Sain, Katarina Pavičić, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak, Dinka Kulić i Karla Klarić. Stručni stožer čine izbornik reprezentacije Daniele Santarelli, prvi pomoćni trener Diego Flisi, drugi pomoćni trener Simone Truzzi, kondicijski trener Daniele Alpi, fizioterapeut Francesco Zucca, menadžer tima Frane Žanić, analitičar ekipe Marko Greko te pomoćna trenerica Mirela Delić.